Orechovo-krémový koláč

zuzkanr - fotkazuzkanr, 27. mája 2013
Orechovo-krémový koláč
Foto: zuzkanr

Tento recept som objavila, keď som zistila, že máme doma príliž veľa vlašských orechov :-) Je veľmi chutý, vhodý aj na oslavy, alebo aj Zobraziť celý popisTento recept som objavila, keď som zistila, že máme doma príliž veľa vlašských orechov :-) Je veľmi chutý, vhodý aj na oslavy, alebo aj na Vianoce, kedže čím je dlhšie hotový tým je lepší.

60 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

500 g
200 g
200 g
2 ks
2 PL
2 PL rozmiešaná vo vode
Orechová zmes:
300-350 g
80 g
120 g
3 PL
Krém:
250 g
100 g
3 dl
1,5 PL
1,5 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Urobíme si cesto zo surovín na cesto a rozdelíme ho na dve polovice. Prvú polovicu uložíme na papier na pečenie, uložíme na opačnú stranu plechu na pečenie a rozvaľkáme. Pečieme na 170 stupňov 15minút.

  2. 2

    Druhú polovicu cesta si tiež tak isto rozvaľkáme a porozotierame po nej orechovú zmes, ktorú sme si pripravili na panvici, do ktorej sme dali všetky suroviny na orechovú zmes. Tiež pečieme na 170 stupňov 15minút.

  3. 3

    Teraz si pripravíme krém. Heru s cukrom si rozmiešame na panvici, keď sa maslo rozpustí pridáme ostatné suroviny do krému, miešame kým nezhnustne. Keď je krém hustý a hotový rozotieme ho po prázdnej polovici cesta.

  4. 4

    V poslednom bode preložíme cesto s orechovou zmesou na cesto s krémom. Je dobré si ho rozrezať na polovicu, aby sa lepšie prenieslo. Hotový koláč necháme deň v chlade.

Diskusia k receptu

paeva
aj ja mám orechy, ktoré by som mala spotrebovať, a tento koláč vyzerá mňankavo, ukladám
manya
výborný koláč, robila som ho, chutil aj návšteve
anka246
mňam.. toto je výborný koláčik, aj ja ho pekávam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia