Foto: zuzkanr
Tento recept som objavila, keď som zistila, že máme doma príliž veľa vlašských orechov :-) Je veľmi chutý, vhodý aj na oslavy, alebo aj Zobraziť celý popisTento recept som objavila, keď som zistila, že máme doma príliž veľa vlašských orechov :-) Je veľmi chutý, vhodý aj na oslavy, alebo aj na Vianoce, kedže čím je dlhšie hotový tým je lepší.
príprava
na 170 °C
Suroviny
|
|
500 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
2 PL rozmiešaná vo vode |
|
Orechová zmes: | |
300-350 g |
|
80 g |
|
120 g |
|
3 PL |
|
Krém: | |
250 g |
|
100 g |
|
3 dl |
|
1,5 PL |
|
1,5 PL |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Urobíme si cesto zo surovín na cesto a rozdelíme ho na dve polovice. Prvú polovicu uložíme na papier na pečenie, uložíme na opačnú stranu plechu na pečenie a rozvaľkáme. Pečieme na 170 stupňov 15minút.
- 2
Druhú polovicu cesta si tiež tak isto rozvaľkáme a porozotierame po nej orechovú zmes, ktorú sme si pripravili na panvici, do ktorej sme dali všetky suroviny na orechovú zmes. Tiež pečieme na 170 stupňov 15minút.
- 3
Teraz si pripravíme krém. Heru s cukrom si rozmiešame na panvici, keď sa maslo rozpustí pridáme ostatné suroviny do krému, miešame kým nezhnustne. Keď je krém hustý a hotový rozotieme ho po prázdnej polovici cesta.
- 4
V poslednom bode preložíme cesto s orechovou zmesou na cesto s krémom. Je dobré si ho rozrezať na polovicu, aby sa lepšie prenieslo. Hotový koláč necháme deň v chlade.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu