Orechovo-krémový koláč

Autor receptu: zuzkanr

Tento recept som objavila, keď som zistila, že máme doma príliž veľa vlašských orechov :-) Je veľmi chutý, vhodý aj na oslavy, alebo aj na Vianoce, kedže čím je dlhšie hotový tým je lepší.

60 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Urobíme si cesto zo surovín na cesto a rozdelíme ho na dve polovice. Prvú polovicu uložíme na papier na pečenie, uložíme na opačnú stranu plechu na pečenie a rozvaľkáme. Pečieme na 170 stupňov 15minút.
  2. Druhú polovicu cesta si tiež tak isto rozvaľkáme a porozotierame po nej orechovú zmes, ktorú sme si pripravili na panvici, do ktorej sme dali všetky suroviny na orechovú zmes. Tiež pečieme na 170 stupňov 15minút.
  3. Teraz si pripravíme krém. Heru s cukrom si rozmiešame na panvici, keď sa maslo rozpustí pridáme ostatné suroviny do krému, miešame kým nezhnustne. Keď je krém hustý a hotový rozotieme ho po prázdnej polovici cesta.
  4. V poslednom bode preložíme cesto s orechovou zmesou na cesto s krémom. Je dobré si ho rozrezať na polovicu, aby sa lepšie prenieslo. Hotový koláč necháme deň v chlade.