Orechovo-krémový koláč
Autor receptu: zuzkanr
Tento recept som objavila, keď som zistila, že máme doma príliž veľa vlašských orechov :-) Je veľmi chutý, vhodý aj na oslavy, alebo aj na Vianoce, kedže čím je dlhšie hotový tým je lepší.
60 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Urobíme si cesto zo surovín na cesto a rozdelíme ho na dve polovice. Prvú polovicu uložíme na papier na pečenie, uložíme na opačnú stranu plechu na pečenie a rozvaľkáme. Pečieme na 170 stupňov 15minút.
- Druhú polovicu cesta si tiež tak isto rozvaľkáme a porozotierame po nej orechovú zmes, ktorú sme si pripravili na panvici, do ktorej sme dali všetky suroviny na orechovú zmes. Tiež pečieme na 170 stupňov 15minút.
- Teraz si pripravíme krém. Heru s cukrom si rozmiešame na panvici, keď sa maslo rozpustí pridáme ostatné suroviny do krému, miešame kým nezhnustne. Keď je krém hustý a hotový rozotieme ho po prázdnej polovici cesta.
- V poslednom bode preložíme cesto s orechovou zmesou na cesto s krémom. Je dobré si ho rozrezať na polovicu, aby sa lepšie prenieslo. Hotový koláč necháme deň v chlade.