Orechovo-kakaový koláč fotorecept

bambulkaaa - fotkabambulkaaa, 12. marca 2015

Na tento koláč som natrafila na internete a podľa vzhľadu sa mi veľmi páčil a povedala som si že ho niekedy určite vyskúšam no Zobraziť celý popisNa tento koláč som natrafila na internete a podľa vzhľadu sa mi veľmi páčil a povedala som si že ho niekedy určite vyskúšam no a vyšlo to na MDŽ :) Troška som sa bála že bude suchší no nebolo tomu tak a chutil tak dobre ako sa mi páčil na obrázku ;)

Suroviny

Cesto 1:
200 g
100 g
1 ČL
1 ks
2 PL
2 PL
Cesto 2:
200 g
2 ks
3 ks
2 ks
80 g
1 PL
1 dcl (alebo šľahačková smotana)
50 g
1/2 sáčku
1 - 2 PL
 (alebo lekvár) na potretie cesta
Na vrch:
troška




Postup

  1. 1

    Urobíme si prvé cesto: na pracovnej doske si zmiešame všetky suroviny na cesto1 a dáme ho na 20 minút do chladničky. Formu si vymastíme a vysypeme múkou. Ja som piekla v okrúhlej tortovej forme.

    Orechovo-kakaový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom cesto rozvaľkáme do väčšieho hruhu preložíme ho do formy a cestom vyložíme aj boky formy asi do výšky 3-4cm. Dno cesta popicháme vidličkou a dáme zapiecť na 10-15 minút na 180 °C.

    Orechovo-kakaový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si cesto2: žĺtka si vyšľaháme s kr.cukrom,2x vanil.cukrom a 1dcl plnotuč.mliekom alebo šľahač.smotanou. Keď to už máme vyšľahané primiešame ručne rum zamiešame a pridáme zmiešanú múku s pr.do pečiva, kakaom a ml.orechami poriadne zamiešame. Z 3 bielkov (to jedno máme z prvého cesta) a štipkou soli vyšľaháme sneh do tuha a opatrne ho zamiešame do orechovo kakaového cesta.

    Orechovo-kakaový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po zapečení si dno cesta potrieme poriadne džemom alebo ako u mňa lekvárom a nalejeme na cesto1 orechovo kakaové cesto vrch uhladíme a dáme piecť na pól hodinu na 180 °C ja som cesto odskúšala špajdlou či už je hotové (ja som koláč robila v tortovej forme tak som mala orechové cesto vyššie) keď nám na nej neostáva cesto keď ju vyberieme (tú špajdlu :)) z cesta tak máme cesto hotové.

    Orechovo-kakaový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení si vrch koláča polejeme čokoládovou polevou a posypeme ml.rechami. Ja som zistila že nemám doma varovú čokoládu ani ceru len 40g čokoládového zajaca tak som dala rozpustiť nad parou 1 pl hera, čokoládového zajaca a 1 pl mlieka a poleva bola veľmi dobrá a nestuhla na kameň tak sa mi koláčik veľmi dobre krájal.

    Orechovo-kakaový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    No a tu už je koláčik v celej paráde aj s ružičkami k MDŽ :)

    Orechovo-kakaový koláč (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

bambulkaaa
Ďakujem ,,pacik,, :) Ja som bola sama prekvapená ako nám chutil ja osobne neľutujem že som ho odskúšala :)
1x alda
ivka152
Mnam,ten musi byt vyborny.a okrem toho na fotke vyzera byt aj taky mokry-stavnaty,cize ako stvoreny pre nas :-D
bambulkaaa
Ďakujem Vám :) Dobrý bol aj hneď v deň upečenia aj keď postál a to linecké cesto zmäklo ako je to pri keksoch. Ja som bola s koláčikom spokojná u nás chutil :)
staja
@bambulkaaa , koláčik sa mi tiež pozdáva, prosím ťa, mohla by si doplniť, aký priemer tortovej formy si použila?
bambulkaaa
Idem premerať ten priemer formy :) Ten priemer tortovej formy v ktorej som to piekla ja ,,staja,, je 23 cm je to stará klasika ešte po mojej zlatej mamke ♡ :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia