Chutné, rýchle a jednoduché :-)
25 minút
príprava
príprava
40 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
| 350 g |
|
| 300 g |
|
| 100 g |
|
| 100 ml |
|
| 200 ml |
|
| 2 ks |
|
| 2 PL (um) |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 1 PL |
|
| 1 čl |
|
| 1 ks |
|
| (alebo varová) |
|
|
|
Postup
-
1
Zmiešame si vajíčka, cukor, olej, mlieko a rum a dobre premiešame. Jabĺčka ošúpeme a nastrúhame na väčšie kusy a primiešame ich do zmesi. Ďalej primiešame múku, PDP, pomleté orechy, hrozienka, škoricu a vanilkovú arómu a všetko spolu poriadne premiešame. Vznikne hustejšie cesto.
- 2
Klasickú tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie a okraje potrieme olejom. Cesto rozotrieme vo forme a pečieme na 160 stupňoch 40 minút. Na záver dozdobíme čokoládou na varenie, do ktorej som pri rozpúšťaní pridala trochu masla a orechmi :-)
- 2









Keď použiješ sterilizované nastrúhané jablká, takmer bez roboty. (mne bez šľahačky)
@havino ja som pôvodne našla tento recept v časopise Nový čas pre ženy, len som si ho prispôsobila tomu, čo som mala momentálne doma a je fakt chutný veľmi :-)