Orechovo-jabĺčkový koláčik

zuzkanr - fotkazuzkanr, 1. mája 2015
Orechovo-jabĺčkový koláčik
Foto: zuzkanr

Chutné, rýchle a jednoduché :-)

25 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

350 g
300 g
100 g
100 ml
200 ml
2 ks
2 PL (um)
100 g
100 g
100 g
1 PL
1 čl
1 ks
 (alebo varová)




Postup

  1. 1

    Zmiešame si vajíčka, cukor, olej, mlieko a rum a dobre premiešame. Jabĺčka ošúpeme a nastrúhame na väčšie kusy a primiešame ich do zmesi. Ďalej primiešame múku, PDP, pomleté orechy, hrozienka, škoricu a vanilkovú arómu a všetko spolu poriadne premiešame. Vznikne hustejšie cesto.

  2. 2

    Klasickú tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie a okraje potrieme olejom. Cesto rozotrieme vo forme a pečieme na 160 stupňoch 40 minút. Na záver dozdobíme čokoládou na varenie, do ktorej som pri rozpúšťaní pridala trochu masla a orechmi :-)

    Orechovo-jabĺčkový koláčik - obrázok 2

Diskusia k receptu

motyka
Taktiež výborný šťavnatý nedeľný koláčik. Z dvoch vajíčok - až super. Trošku šľahačky - tak až božský.
garanco
Samé dobré prísady, hodno upiecť!
Keď použiješ sterilizované nastrúhané jablká, takmer bez roboty. (mne bez šľahačky)
havino
je to výborný koláč, pekávala som roky do zadu,dosť často, deti ho mali radi, čokoláda na vrch, šťavnatý, pomer surovín už neviem, mám zapisaný, ale ty máš velmi dobré suroviny pre chuť tiež
zuzkanr
Ďakujem za komentáre :-)
@havino ja som pôvodne našla tento recept v časopise Nový čas pre ženy, len som si ho prispôsobila tomu, čo som mala momentálne doma a je fakt chutný veľmi :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia