Orechovo-banánová torta s parížskym krémom

majuska31 - fotkamajuska31, 7. februára 2013
Orechovo-banánová torta s parížskym krémom
Foto: majuska31

S priateľom sme minulý rok oslávili 5 výročie ♥. Pri tejto príležitosti som sa nechala inšpirovať varechou a receptom od Damiana6. Torta mala veľký Zobraziť celý popisS priateľom sme minulý rok oslávili 5 výročie ♥. Pri tejto príležitosti som sa nechala inšpirovať varechou a receptom od Damiana6. Torta mala veľký úspech!

16
porcií
120 minút
príprava
35 minút
na 150 °C

Suroviny

KORPUS:
200 g
6 ks
100 g pomleté
120 g
1/2
4 PL
PLNKA:
3x250 ml
80 g
40 g
3 bal
1 bal
NA POTIERANIE:
POLEVA:
60 g
100 g
MEDZI PLNKU:
5 ks stredne veľké
FORMA:




Postup

  1. 1

    KORPUS: Navážime si všetky ingrediencie, tortovú formu vymastíme Herou a vysypeme hrubou múkou. Vymiešame žĺtky s tretinou práškového cukru a pred koncom pridáme rum a zamiešame. Tu je dobré si zapnúť rúru, aby bola predhriata na 150°C. Z bielok vyšľaháme sneh a keď už zbelie pridáme zvyšné dve tretiny práškového cukru a vyšľaháme dotuha. Z orechov, múky a kypriaceho prášku urobíme suchú zmes a poriadne premiešame. Do vyšľahaných bielok pridáme žĺtky zľahka premiešame a nakoniec vmiešame suchú zmes. Cesto nalejeme do formy, zarovnáme, dáme do rúry a pečieme na 150°C cca 35 minút . Počas pečenia tak cca po 20 minútach korpus poprepichujeme. Po upečení necháme tak 15-20 min vychladnúť a potom vyberieme z tortovej formy. Samozrejme, spodok pôjde na vrch. Prikryjeme a necháme odležať do druhého dňa.

  2. 2

    PLNKA: Šľahačku nalejeme do hrnca a privedieme do varu, potom pridáme suchú zmes kakaa a cukru a opäť privedieme do varu. Uvarenú šľahačku necháme v chlade do druhého dňa. Na druhý deň pridáme do šľahačky Smeta-fix a jeden vanilkový cukor a vyšľaháme do tuha.

  3. 3

    POLEVA: Nad parou roztopíme čokoládu na varenie a keď je roztopená, pridáme stužený tuk. Ak má čokoláda pukať treba dať menej tuku, ak má byť vláčnejšia, tak sa môže dať 80 g stuženého tuku. Aj čokoládu necháme vychladnúť do druhého dňa. Keď sa roztopí druhýkrát, tak po zatuhnutí na korpuse ostane krásne lesklá. Korpus rozdelíme na tri rovnaké časti, vždy pod plnku uzavrieme póry višňovým džemom, nanesieme tenkú vrstvu plnky a naukladáme banány pozdĺžne narezané na plátky v hrúbke cca ½ cm a na banány nanesieme ešte toľko plnky, aby boli v plnke schované. Položíme druhý diel korpusu a zopakujeme.

    Orechovo-banánová torta s parížskym krémom - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec vrch potrieme buď džemom, alebo plnkou (len upcháme póry) a nanesieme polevu. Na chvíľu vložíme do chladničky a potom dokončíme zdobenie. A torta je na hotová!

    Orechovo-banánová torta s parížskym krémom - obrázok 4

Diskusia k receptu

mracik9
Ej,priateľ sa musel oblizovať až za ušami,stará dobra klasika nikdy nesklame.ŠIKULKA.
martamm
majuska31, priam cítim na jazyku úžasnú chuť tejto torty, samé vynikajúce suroviny si použila a všetky spolu určite vytvárajú "nebíčko v papuľke", Receptík už je v mojej KK :)))))
marcy
šikovná,trafila si moje chute :-))
ocko
si sikovna a vies co ti poviem vsetky tvoje recepty som odskusala a aj ulozila do kk su super dakujem a davam ti same **********
vsetko dobre ti zelam a vela receptov:):)
majuska31
Jéj, veľmi pekne ďakujem a som rada, že sa vám páčia moje recepty ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia