Orechové trojuholníky

Mária Vitanovcová
šéfkuchárka Horskej chaty Šindľovec na Zverovke, 20. marca 2013
Orechové trojuholníky
Foto: Ivan Majerský
20 ks
porcií
120 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
300 g
10 PL
100 g
1 bal.
200 g
Plnka:
250 g
150 g
2 PL
200 g
1 ks
 trocha
 trocha
Poleva:
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Cesto: žĺtky, cukor, kávu a orechy vymiešame do peny, pridáme hrubú múku, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Pripravené cesto rozotrieme na pomastený a múkou vysypaný plech a v predhriatej rúre na 180 °C upečieme.

  2. 2

    Plnka: trocha mlieka odoberieme a ostatné dáme uvariť. Do odobratého mlieka dáme cukor, solamyl a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvarenú kašu – hmotu dáme vychladnúť.

  3. 3

    Vymiešame smetol so žĺtkom a po častiach pridávame vychladnutú kašu, trocha mletých orechov, trocha rumu. Hotovú plnku natrieme na upečené cesto a polejeme čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

udaska
Pani Mária a koľko tej hrubej múky?Nie je uvedená v recepte.
janara
hrubá múka "vypadla v rozpise", prosíme doplniť, chcem si uložiť do KK, dakujem
marikafil
a do cesta idú len žĺtka???? možno by nezaškodilo si skontrolovať recept, kým ide na verejnosť.
mirkamt
Asi ide do cesta tých 200 g hladkej alebo hrubej múky. Neviem, ktorá je lepšia do cesta, ale ked hľadáte hrubú múku, tá hladká potom ostáva nevyužitá.
stacy77777
V rozpise surovín je doplnená hladká múka a v postupe hrubá, tak ktorá vlastne?? A tiež mám otázku, čo za "smetol" ide do plnky?? My,ktoré pečieme dlhé roky si samozrejme recept dokážeme prispôsobiť, ale treba myslieť aj na tie,ktoré sa ešte len učia piecť,ťažko sa im orientuje v takto nekompletnom rozpise, to je len môj názor,dúfam,že ma tu zasa neukrižujú....
tiginko
aj mne sa tento koláčik veľmi páči, ale asi budem musieť pohnúť vlastným rozumom, ak ho budem chcieť urobiť
trigorin
smetol dostať kúpiť v coop supermarkete. na obale píšu,že sa jedná o lahodný margarín na pečenie s maslovou príchuťou, s tradíciou od roku 1924. obsahuje 80 % rastlinných olejov a tukov.vyrába slovenská s.r.o. z beluše.aj mne skoro oči vypadli, keď na mňa kukal z chladiaceho boxu.pamätám si ho z detstva.
tiginko
fakt? To si ma prekvapil, tak možno len Palma nevyrába. Nie že by som ho potrebovala, ale schválne sa pozriem či je aj u nás...
klaudia968
zaujímavý orechový recept,určite vyskúšam a smetol je dostať aj v tescu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia