Orechové trojuholníky
Mária Vitanovcová
šéfkuchárka Horskej chaty Šindľovec na Zverovke, 20. marca 2013
šéfkuchárka Horskej chaty Šindľovec na Zverovke, 20. marca 2013
Foto: Ivan Majerský
20 ks
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
300 g |
|
10 PL |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
200 g |
|
Plnka: | |
250 g |
|
150 g |
|
2 PL |
|
200 g |
|
1 ks |
|
trocha |
|
trocha |
|
Poleva: | |
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Cesto: žĺtky, cukor, kávu a orechy vymiešame do peny, pridáme hrubú múku, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Pripravené cesto rozotrieme na pomastený a múkou vysypaný plech a v predhriatej rúre na 180 °C upečieme.
- 2
Plnka: trocha mlieka odoberieme a ostatné dáme uvariť. Do odobratého mlieka dáme cukor, solamyl a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvarenú kašu – hmotu dáme vychladnúť.
- 3
Vymiešame smetol so žĺtkom a po častiach pridávame vychladnutú kašu, trocha mletých orechov, trocha rumu. Hotovú plnku natrieme na upečené cesto a polejeme čokoládovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu