Moja ďalšia torta alebo torty??

sonulienka - fotkasonulienka, 22. mája 2016

Mala som dosť rušný dá sa povedať pred víkend. Dcére som piekla tortu na svadbu a vnučke plienkovú a slanú toru. Dávam Vám pre Zobraziť celý popisMala som dosť rušný dá sa povedať pred víkend. Dcére som piekla tortu na svadbu a vnučke plienkovú a slanú toru. Dávam Vám pre inšpiráciu. Aj keď tú svadobnú som si trochu inak predstavovala ale čo už pre laika a samouka......

300 minút
príprava
160 minút
na 170 °C

Suroviny

20 ks
10 PL
10 PL
3 PL
11 ČL
20 PL
Krém:
 (už tu mám, je od @ancicky ako som už písala, výborný)
krém vanilkový:
1 l
3 ks
8 PL
2 ks
750 g
podľa chuti
3 kg




Postup

  1. 1

    Odpečieme si všetky pláty. Ja som piekla na formu 28 cm - 4 ks plátov po tri vajcia a na formu 23 cm - 4 ks pláty po dve vajcia na každé vajce 1 PL múky a 1 PL cukru. Vyšľahám si bielka do tuha pridám kr.cukor znovu vyšľahám do tuha, pridam žĺtka a múku pomiešanú s PDP. Takto odpekám piškótu. Keď robím tmavý pridávam kakao.

    Krém čokoládový: ako som už písala výborný odskúšaný od @Ancicka tu je postup - http://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladova-plnka-krem-fotorecept/30930-recept.html

    Vanilkový krém: Z mlieka, vanilkového cukru a zlatých klasov si uvaríme puding. Varíme za stáleho miešania, po uvarení krém necháme mierne vychladnúť, každé dve-tri minútky premiešame aby sa nám neurobili hrudky a kôra na vrchu krému. Maslo a kryšt. cukor vyšľaháme do peny. Keď máme puding skoro vychladnutý postupne pridávame do masla a dobre strojom miešame. Na koniec ak chcete si pridáte podľa chuti rum alebo rumovú arómu. Tento krém som našla na mimibazare od p. Moniky H. dúfam, že sa nenahnevá, že som ho sem pridala ale naozaj vrelo odporúčam je fantasticky nadýchaný a vynikajúci. Konečne som našla výborný vanilkový krém. Plnila som nasledovne na väčší rozmer torty som dala tmavý korpus na spodok do stredu bledé a na vrch opäť tmavý plnila som najprv vanilkový krém potom čokoládový a na menší korpus opačne.Tiež som vanilkovým krémom potiahla celú tortu aj vrch. Nechala do druhého dňa v chladničke. No a tu je vanilkový krém pre ilustráciu aby ste videli ako fantasticky vyzerá a hlavne chutí.

    Moja ďalšia torta alebo torty?? - obrázok 1
  2. 2

    A tu je čokoládový.

    Moja ďalšia torta alebo torty?? - obrázok 2
  3. 3

    Celý postup som nefotila to už tu mám nechcem sa opakovať. Pridávam to sem práve pre ten fantastický vanilkový krém aby som si ho nemusela držať na papierikoch napísaný a stále hľadať. Na druhý deň som tortu poťahovala K2 a robila kvietky bolo ich asi tak 300 - 400 ks už som to ani nepočítala koľko musela som sa ponáhľať. Dcéra išla na svadbu až do Košíc tak ma súrila.

    Moja ďalšia torta alebo torty?? - obrázok 3
  4. 4

    No a aby toho nebolo málo ma vnučka poprosila o plienkovú tortu pre kamarátku. Tu je robila som prvú modrú, zatiaľ som robila len pre dievčatká tak konečne chlap.

    Moja ďalšia torta alebo torty?? - obrázok 4
  5. 5

    A na koniec ešte slanú tiež pre vnučku.

    Moja ďalšia torta alebo torty?? - obrázok 5
  6. 6

    No a včera som si poriadila už potom veget mala som toho dosť. Ale potešila ma odozva.

Diskusia k receptu

terinka55
Šikovná si, chválim. Čo by sme neurobili pre deti a deti našich detí, že?
sonulienka
@Terinka55 máš pravdu - veď ja pre iných nepečiem len pre svoju rodinu.
Ďakujem za pochvalu ale tak ako som písala samouk a čo vidím na internete poupravujem si niečo a skúšam.
Prajem krásnu slnečnú nedeľu /konečne/.
sonulienka
Ale Lacko - nerob si srandu veď ja sa nemôžem k Tebe ani prirovnať. Ale ďakujem Ti.
haji
@Sonulienka , ty jsi dortová maniačka!! Krásné jsou všechny tři! Zlaté ručičky! Stačilo by mě svatebního a slaného díleček, plenkový si neprosím. Haha
sonulienka
@torti čka srdečná vďaka @haji aj Tebe ďakujem ja by som tiež rada okoštovala ale žiaľ sladká šla ako som už písala do Košíc a slaná tu v BB.
haji
@Sonulienka (22.5.2016 20:15)
Vždyť já si dělala srandu, vždyť mě znáš!! Krásný večer!
sonulienka
@haji veď ja viem - práve preto som Ti tak odpísala a ver, že by som naozaj chcela okoštovať hlavne tú svadobnú. Práve mi dcéra volala, že mi pošle ale iné jej dali nie z tej čo som ja piekla. No čo už.
pacik
Obdivujem tvoju zručnosť, trpezlivosť a aj výsledky tvojho snaženia :-)
denyany
Klobúk dole! Kto umí, ten umí. Si naozaj šikovná a pravdepodobne aj trpezlivá, lebo viem, čo je to vyrobiť takú tortu. Jedna má čaká o dva týždne, tak azda sa podarí. Tiež robím takéto krémy, sú univerzálne a výborné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia