Orechové jemné rezy so žltkovou polevou

Autor receptu: karamel

Tieto rezy sú vhodné ku kažej príležitosti,alebo svadbe. Su jemné a vydržia byť dlho mäkké. Ak nemám orechy,potom dávam struhaný kokos a mám kokosové rezy :-)))

20
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Postup

  1. Bielka vyšľahame na tuhý sneh,pridame zvyšné suroviny a elektrickým šľahačom šľahame 5 min., na najvyšších otačkach.Potom cesto vylejeme do hlbokého pomasteného a pomučeného plechu a pečieme pri 160"C asi 20-30 min.
  2. Poleva žlková: Cukor 2 x preosejeme,pridáme žltka a citrónovú šťavu-ktorú precedíme cez husté sitko.Všetko spolu elektrickým šľahačom vyšľaháme do hladka a vylejeme na horúci upečený koláč a necháme zaschnúť.
  3. Aby zákusok vyzeral lákavejšie,vrch múčnika pofŕkame trochu čokoládovej polevy a po zaschnutí krájame uhľadné rezy.