Orechová vegánska torta

Autor receptu: mitzy

8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zmixujeme banány. Vytlačíme šťavu z pomaranča. Nalejeme na banánovú hmotu a prešľaháme. Zmiešame múku, kypriaci prášok a pridáme k banánovej hmote. Dobre premiesime. Nasypeme orechy mleté s cukrom. Predávajú v Jednote. Poprípade pomelieme orechy a zmiešame s cukrovou múčkou. Korpus bude sladký už od banánov, nie je potrebné pridávať veľa cukru. Pridáme rastlinné mlieko, napríklad sójové alebo mandlové, olej a premiešame. Cesto vlejeme do tortovej formy vymastenej rastlinným maslom a vysypanej hrubou múkou. Pečieme v rúre na 180 stupňov 40 minút. Tortu po vychladnutí v strede rozrežeme nožom.
  2. Plnka: Z rastlinného mlieka a zlatého klasu uvaríme puding. Pridáme rastlinné maslo, mleté orechy a práškový cukor. Vymiešame. Plnku natrieme do stredu torty, navrch celej torty, aj na boky.
  3. Čokoládu roztopíme na troške rastlinného masla. Polejeme ňou vrch torty, aby stekala aj po krajoch. Ozdobíme lupienkami mandlí. Chladíme v chladničke, najlepšie celý deň.
  4. Dobrú chuť :)