Orechová vegánska torta
Autor receptu: mitzy
8 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup- Zmixujeme banány.
Vytlačíme šťavu z pomaranča. Nalejeme na banánovú hmotu a prešľaháme.
Zmiešame múku, kypriaci prášok a pridáme k banánovej hmote. Dobre premiesime. Nasypeme orechy mleté s cukrom. Predávajú v Jednote. Poprípade pomelieme orechy a zmiešame s cukrovou múčkou. Korpus bude sladký už od banánov, nie je potrebné pridávať veľa cukru. Pridáme rastlinné mlieko, napríklad sójové alebo mandlové, olej a premiešame. Cesto vlejeme do tortovej formy vymastenej rastlinným maslom a vysypanej hrubou múkou. Pečieme v rúre na 180 stupňov 40 minút. Tortu po vychladnutí v strede rozrežeme nožom.
- Plnka: Z rastlinného mlieka a zlatého klasu uvaríme puding. Pridáme rastlinné maslo, mleté orechy a práškový cukor. Vymiešame. Plnku natrieme do stredu torty, navrch celej torty, aj na boky.
- Čokoládu roztopíme na troške rastlinného masla. Polejeme ňou vrch torty, aby stekala aj po krajoch. Ozdobíme lupienkami mandlí.
Chladíme v chladničke, najlepšie celý deň.
- Dobrú chuť :)
|