Foto: fany
Klasická, veľmi chutná orechová torta
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Najprv si uvaríme z mlieka a Zlatého klasu puding na krém( ten dlhšie chladne).
- 2
Korpus: Bielky vyšľaháme na sneh, žĺtky s kr.cukrom vyšľaháme do husta a postupne pridávame prevarenú vodu. Múku, prášok do pečiva a orechy zmiešame a na striedačku s bielkami vmiešavame zľahka do žĺtkov. Masu vylejeme do tortovej formy a upečieme. Po upečení si tortu aj vo forme prevrátim na plech, aby bola pekná rovná. Takto necháme vychladnúť.
- 3
Krém: Uvarený puding (varíme len mlieko so zlatým klasom) nechávame vychladnúť bez miešania. Po vychladnutí stiahneme kožu a puding rozmiešame šľahačom do hladka. Maslo a práškový cukor vyšľaháme do biela. Potom postupne prišľahávame puding. Do hotového všľaháme olej, tým sa krém krásne nadľahčí a nieje taký ťažký. Ak by sa vám krémik zrazil napravíte to práve tým olejom. Do krému primiešame orechy ( kúsok bieleho si necháme na zdobenie).
- 4
Tortu rozrežeme, spodný plát ešte kým ho natrieme krémom potrieme nejakým kyselkavým džemom, alebo marmeládou a pokvapkáme rumom. Ztuhnutú tortu polievame čokoládovou polevou, alebo potrieme zvyškom krému.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu