Orechová torta
Autor receptu: fany
Klasická, veľmi chutná orechová torta
180 minút príprava |
40 minút na 150 °C |
Postup
- Najprv si uvaríme z mlieka a Zlatého klasu puding na krém( ten dlhšie chladne).
- Korpus:
Bielky vyšľaháme na sneh, žĺtky s kr.cukrom vyšľaháme do husta a postupne pridávame prevarenú vodu. Múku, prášok do pečiva a orechy zmiešame a na striedačku s bielkami vmiešavame zľahka do žĺtkov. Masu vylejeme do tortovej formy a upečieme.
Po upečení si tortu aj vo forme prevrátim na plech, aby bola pekná rovná. Takto necháme vychladnúť.
- Krém:
Uvarený puding (varíme len mlieko so zlatým klasom) nechávame vychladnúť bez miešania. Po vychladnutí stiahneme kožu a puding rozmiešame šľahačom do hladka.
Maslo a práškový cukor vyšľaháme do biela. Potom postupne prišľahávame puding. Do hotového všľaháme olej, tým sa krém krásne nadľahčí a nieje taký ťažký. Ak by sa vám krémik zrazil napravíte to práve tým olejom.
Do krému primiešame orechy ( kúsok bieleho si necháme na zdobenie).
- Tortu rozrežeme, spodný plát ešte kým ho natrieme krémom potrieme nejakým kyselkavým džemom, alebo marmeládou a pokvapkáme rumom.
Ztuhnutú tortu polievame čokoládovou polevou, alebo potrieme zvyškom krému.