Orechová torta s vaječným krémom

Ádám Soós
cukrár reštaurácie Toscana v Bratislave, 9. apríla 2015
Orechová torta s vaječným krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 150 °C

Suroviny

Cesto:
7 ks
140 g
200 g
100 g
Krém:
250 g
150 g
250 g
100 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Bielky oddelíme od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého pridávame postupne cukor a nakoniec aj žĺtky.

  2. 2

    Našľahaný sneh opatrne zmiešame s múkou a orechmi. Cesto vlejeme do tortovej formy a upečieme pri teplote 150 °C.

  3. 3

    Krém: Žĺtky s cukrom miešame nad parou až do zhustnutia pri teplote 70 °C asi 15 minút. V miešaní pokraču-jeme až do úplného vychladnutia.

  4. 4

    Mäkké maslo vymiešame, pridáme orechy, rum a nakoniec aj žĺtkový krém. Tortu prerežeme na tri pláty, postupne naplníme pripraveným krémom, dáme stuhnúť do chladničky a nakoniec ozdobíme.

Diskusia k receptu

viera1
Už to zase nejako blbne;v súhrne je táto otázka a pod receptom nie je:
pampa, dnes 12:53 k Orechová torta s vaječným krémom
Tých 250 g žĺtok je koľko ks?
Odpoveď:závisí od veľkosti vajíčok,ale je to cca 15-18g.Ja som teraz odvážila,mám vajíčka 71-73g (veľké XL) a mali 18-20g.
viera1
Takže to vychádza na 15 až 17 žĺtkov z menších vajíčok (M).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia