Orechová torta s vaječným krémom
Ádám Soós
cukrár reštaurácie Toscana v Bratislave, 9. apríla 2015
cukrár reštaurácie Toscana v Bratislave, 9. apríla 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
45 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Cesto: Bielky oddelíme od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého pridávame postupne cukor a nakoniec aj žĺtky.
- 2
Našľahaný sneh opatrne zmiešame s múkou a orechmi. Cesto vlejeme do tortovej formy a upečieme pri teplote 150 °C.
- 3
Krém: Žĺtky s cukrom miešame nad parou až do zhustnutia pri teplote 70 °C asi 15 minút. V miešaní pokraču-jeme až do úplného vychladnutia.
- 4
Mäkké maslo vymiešame, pridáme orechy, rum a nakoniec aj žĺtkový krém. Tortu prerežeme na tri pláty, postupne naplníme pripraveným krémom, dáme stuhnúť do chladničky a nakoniec ozdobíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pampa, dnes 12:53 k Orechová torta s vaječným krémom
Tých 250 g žĺtok je koľko ks?
Odpoveď:závisí od veľkosti vajíčok,ale je to cca 15-18g.Ja som teraz odvážila,mám vajíčka 71-73g (veľké XL) a mali 18-20g.