Orechová roláda s karamelovou plnkou bezlepková

ada2 - bez fotkyada2, 4. januára 2014
Orechová roláda s karamelovou plnkou bezlepková
Foto: ada2

Rolády sa vždy podaria upiecť z bezlepkovej múky Schär Mix B. Aj ja ich pečiem s rôznymi náplňami.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
50 g
70 g
4 ks
5 PL
0,5 bal.
4 PL
 na posypanie
1 ks
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru do peny. V ďalšej miske si vyšľaháme bielka a zvyšok cukru na tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi vmiešame múku, kypriaci prášok, orechy a nakoniec zľahka zapracujeme bielkový sneh. Pridáme olej, vodu.

  2. 2

    Cesto vylejeme na plech, vyložený papierom. Pečieme pri 180°C asi 20 - 25 minút. Po upečení ešte horúce cesto zvinieme do rolády. Po vychladnutí si cesto bude držať svoj tvar.

    Orechová roláda s karamelovou plnkou bezlepková - obrázok 2
  3. 3

    Plnka: Uvaríme si karamelový puding z 2 dcl mlieka, polovice pudingu a 2 PL cukru. Maslo vyšľaháme a spojíme s vychladnutým pudingom. Všetko spojíme ešte šľahaním s karamelovým salkom. Naplníme karamelovou plnkou, potrieme plnkou aj povrch rolády nakoniec posypeme mletými orechmi.

    Orechová roláda s karamelovou plnkou bezlepková - obrázok 3

Diskusia k receptu

elisticka
vyzera super a ked vychladne ti nepopraska? ja ked stocim a necham do druheho dna uz je zle... najlpesia je len potriet dzemom a hned zatocit ... vyskusam tvoje cesto ..:-)
ada2
Nie je potrebné potrieť džemov, máme ju v chladničke už štvrtý deň a je výborná. To cesto je jemné, ako z bežnej múky. Treba dobre vyšľahať bielky a žĺtky zvlášť.
teresalaura
vyskusala som tento rcp a rolada je super. Akurat mam otazku, ako robis ine rolady, napr. kakaovu? Kolko muky a kakaa das miesto orechov? Skusala som dnes nahradit 70 g orechov s 10g kakaa, 10 g karoboveho prasku a 50 g muky Schar tmavej chlebovej, no vysla mi z toho velmi husta hmota a musela som doliat viac vody. Takze som sa presvedcila, ze pri nahradzani orechov pomer nemoze byt 1:1. Cesto mi nevyrastlo tak, ako pri originalnej orechovej a lame sa, takze budu z toho dobre gulky :).. sak clovek sa uci... a niekedy aj na vlastnych chybach :)
teresalaura
Ada2, zabudla som sa Ti este podakovat za super recept! Plnila som ju nutelovym kremom (maslo+nutela) a na to banany. Potom som nou vylozila velku misku a naliala vyslahanu slahacku s kyslou smotanou+cukor. Na vrch som hodila cestve jahody zo zahrady a dalsiu vrstvu rolady. No muz a svokrovci sa isli na tom "zabit" a ja s nimi :)))
ada2
Vždy musí byť cesto redšie, ak dáš kakao, tak musíš dať menej múky.Robievam aj roládu bez orechov a s kakaom, no potom menej múky. Som rada, že sa vydarila. Používam tento recept aj na korpus na torty a sú úžasné, vyskúšaj.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia