Orechová roláda s karamelovou plnkou bezlepková

Autor receptu: ada2

Rolády sa vždy podaria upiecť z bezlepkovej múky Schär Mix B. Aj ja ich pečiem s rôznymi náplňami.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru do peny. V ďalšej miske si vyšľaháme bielka a zvyšok cukru na tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi vmiešame múku, kypriaci prášok, orechy a nakoniec zľahka zapracujeme bielkový sneh. Pridáme olej, vodu.
  2. Cesto vylejeme na plech, vyložený papierom. Pečieme pri 180°C asi 20 - 25 minút. Po upečení ešte horúce cesto zvinieme do rolády. Po vychladnutí si cesto bude držať svoj tvar.
  3. Plnka: Uvaríme si karamelový puding z 2 dcl mlieka, polovice pudingu a 2 PL cukru. Maslo vyšľaháme a spojíme s vychladnutým pudingom. Všetko spojíme ešte šľahaním s karamelovým salkom. Naplníme karamelovou plnkou, potrieme plnkou aj povrch rolády nakoniec posypeme mletými orechmi.