Orechová roláda s karamelovou plnkou bezlepková
Autor receptu: ada2
Rolády sa vždy podaria upiecť z bezlepkovej múky Schär Mix B. Aj ja ich pečiem s rôznymi náplňami.
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru do peny. V ďalšej miske si vyšľaháme bielka a zvyšok cukru na tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi vmiešame múku, kypriaci prášok, orechy a nakoniec zľahka zapracujeme bielkový sneh. Pridáme olej, vodu.
- Cesto vylejeme na plech, vyložený papierom. Pečieme pri 180°C asi 20 - 25 minút. Po upečení ešte horúce cesto zvinieme do rolády. Po vychladnutí si cesto bude držať svoj tvar.
- Plnka: Uvaríme si karamelový puding z 2 dcl mlieka, polovice pudingu a 2 PL cukru. Maslo vyšľaháme a spojíme s vychladnutým pudingom. Všetko spojíme ešte šľahaním s karamelovým salkom. Naplníme karamelovou plnkou, potrieme plnkou aj povrch rolády nakoniec posypeme mletými orechmi.