Orechová roláda fotorecept
Foto: helena10
Roláda s mascarpone–tvarohovo–orechovým krémom, skvelá chuť.
Suroviny
Orechový korpus: | |
6 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 KL |
|
1 a 1/2 hrnčeka (mleté) |
|
štipka |
|
Mascarpone-tvarohovo-orechový krém: | |
1/2 hrnčeka (vriace) |
|
1 a 3/4 hrnčeka (mleté) |
|
500 g |
|
250 g |
|
3 PL (alebo podľa chuti) |
|
1 bal. |
|
Na ozdobu: | |
|
|
mleté |
|
preosiate |
|
Postup
-
1
Použila som hrnček 150 ml a plech rozmerov 30 x 40 cm.
- 2
Cesto: Oddelím vaječné žĺtky od bielkov. Bielky so štipkou soli vyšľahám na sneh. Žĺtky s cukrom vyšľahám do peny, primiešam postupne prášok do pečiva, orechy a sneh z bielkov.
- 3
Vymiešané cesto natriem na papier na pečenie, ktorým je vystlaný plech 30 x 40 cm. Upečiem vo vyhriatej rúre na 180 °C za 15 - 17 minút. Pečte podľa skúsenosti s vlastnou rúrou.
- 4
Upečený korpus obrátim vrchnou stranou dole na čistý papier na pečenie a stiahnem ten, na ktorom sa piekol. Zrolujem a nechám vychladnúť.
- 5
Krém: Ako prvé si mleté orechy sparím vriacim mliekom, premiešam a nechám bokom chladnúť.
- 6
Vo väčšej miske vyšľahám spolu mascarpone, jemný tvaroh, práškový cukor a vanilkový cukor. Nakoniec pridám vychladnuté sparené orechy a prešľahám.
- 7
Vychladnutý orechový korpus rozbalím a naplním mascarpone-tvarohovo-orechovým krémom. Zrolujem a nechám v chlade.
- 8
Na záver ozdobím asi polovicu orechovej rolády iba troškou kakaového prášku a druhú časť ozdobím čokoládovým topingom a mletými vlašskými orechami.
- 9
Nech sa páči, ponúknite sa.
Tiež orechová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu