Orechová roláda

Orechová roláda (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Roláda s mascarpone–tvarohovo–orechovým krémom, skvelá chuť.

Suroviny

Postup

  1. Použila som hrnček 150 ml a plech rozmerov 30 x 40 cm.
  2. Cesto: Oddelím vaječné žĺtky od bielkov. Bielky so štipkou soli vyšľahám na sneh. Žĺtky s cukrom vyšľahám do peny, primiešam postupne prášok do pečiva, orechy a sneh z bielkov.
  3. Vymiešané cesto natriem na papier na pečenie, ktorým je vystlaný plech 30 x 40 cm. Upečiem vo vyhriatej rúre na 180 °C za 15 - 17 minút. Pečte podľa skúsenosti s vlastnou rúrou.
  4. Upečený korpus obrátim vrchnou stranou dole na čistý papier na pečenie a stiahnem ten, na ktorom sa piekol. Zrolujem a nechám vychladnúť.
  5. Krém: Ako prvé si mleté orechy sparím vriacim mliekom, premiešam a nechám bokom chladnúť.
  6. Vo väčšej miske vyšľahám spolu mascarpone, jemný tvaroh, práškový cukor a vanilkový cukor. Nakoniec pridám vychladnuté sparené orechy a prešľahám.
  7. Vychladnutý orechový korpus rozbalím a naplním mascarpone-tvarohovo-orechovým krémom. Zrolujem a nechám v chlade.
  8. Na záver ozdobím asi polovicu orechovej rolády iba troškou kakaového prášku a druhú časť ozdobím čokoládovým topingom a mletými vlašskými orechami.
  9. Nech sa páči, ponúknite sa.