Orechová nátierka
Autor receptu: mirkajan
Tento recept mám od kolegyne vegetariánky, myslím že je celkom chutný, treba to
vyskúšať.
10-15 porcií |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Na panvici rozohrejeme olej. Pridáme doň lahôdkové droždie ( je práškové, dá sa kúpiť v predajniach so zdravou výživou) a chvíľu pražíme, kým sa droždie nerozpustí.
- Do zmesi pridáme rastlinný tuk ( v pôvodnom recepte bola Rama, ja som použila Floru. Maslo som nikdy neskúšala, ale myslím si, že po stuhnutí by bola nátierka s maslom priveľmi tuhá, zle by sa natierala na chlieb) a na miernom ohni necháme rozpustiť, ale nevaríme. Do zmesi pretlačíme cesnak.
- Pridáme pomleté orechy (množstvo si upravíme podľa požadovanej hustoty nátierky), osolíme podľa chuti. Necháme stuhnúť v chladničke, natierame na celozrnný chlieb.