Orechová nátierka

Autor receptu: mirkajan

Tento recept mám od kolegyne vegetariánky, myslím že je celkom chutný, treba to vyskúšať.

10-15
porcií
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na panvici rozohrejeme olej. Pridáme doň lahôdkové droždie ( je práškové, dá sa kúpiť v predajniach so zdravou výživou) a chvíľu pražíme, kým sa droždie nerozpustí.
  2. Do zmesi pridáme rastlinný tuk ( v pôvodnom recepte bola Rama, ja som použila Floru. Maslo som nikdy neskúšala, ale myslím si, že po stuhnutí by bola nátierka s maslom priveľmi tuhá, zle by sa natierala na chlieb) a na miernom ohni necháme rozpustiť, ale nevaríme. Do zmesi pretlačíme cesnak.
  3. Pridáme pomleté orechy (množstvo si upravíme podľa požadovanej hustoty nátierky), osolíme podľa chuti. Necháme stuhnúť v chladničke, natierame na celozrnný chlieb.