Foto: elysa
Jemná a chutná... Pekávam ju roky, recept mám z knihy Pečieme bez skúseností, len som už recept časom upravila podľa seba, máme ju radi, Zobraziť celý popisJemná a chutná... Pekávam ju roky, recept mám z knihy Pečieme bez skúseností, len som už recept časom upravila podľa seba, máme ju radi, orechov do nej nejde veľa, napriek tomu je chutná a orechy v nej cítiť...
príprava
na 170 °C
Suroviny
4 ks |
|
150 g |
|
200 g |
|
0,5 ks |
|
1 dcl |
|
1 dcl |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
na vymastenie bábokovej formy |
|
na vysypanie bábokovej formy |
|
štipka |
|
70 g |
|
Postup
-
1
Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme múkou. Bielky a štipku soli vyšľaháme dotuha, Postupne zašľaháme vanilku a kryštálový cukor. Po jednom zašľaháme žĺtky, mlieko a olej. Jemne vmiešame preosiatu múku s PDP s pomletými orechami. Nakoniec vmiešame posekanú čokoládu. Cesto vylejeme do pripravenej formy, dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C, po asi 5 minútach teplotu znížime na 170°C a dopečieme, ešte asi 35 minút, záleží ako komu pečie rúra. Po upečení ju necháme chvíľu vo forme a potom opatrne vyklopíme.
Som rada,že Vám chutí.... Krásny večer prajem:-)
Teším sa, že aj u vás táto bábovka chutí, prajem pekný večer...