Orechová bábovka s kúskami čokolády

Autor receptu: elysa

Jemná a chutná... Pekávam ju roky, recept mám z knihy Pečieme bez skúseností, len som už recept časom upravila podľa seba, máme ju radi, orechov do nej nejde veľa, napriek tomu je chutná a orechy v nej cítiť...

15 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme múkou. Bielky a štipku soli vyšľaháme dotuha, Postupne zašľaháme vanilku a kryštálový cukor. Po jednom zašľaháme žĺtky, mlieko a olej. Jemne vmiešame preosiatu múku s PDP s pomletými orechami. Nakoniec vmiešame posekanú čokoládu. Cesto vylejeme do pripravenej formy, dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C, po asi 5 minútach teplotu znížime na 170°C a dopečieme, ešte asi 35 minút, záleží ako komu pečie rúra. Po upečení ju necháme chvíľu vo forme a potom opatrne vyklopíme.