Orandž kocky

Autor receptu: danda3

Zákusok je z maminej písanky, robievala ho na každú svadbu, oslavu, bol veľmi žiadaný. A ja som konečne mala príležitosť ho upiecť a nafotiť, robila som ho na 60-ku, všetkým veľmi chutil.

48
porcií
60 minút
príprava
2x20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielka šľaháme so štipkou soli, keď je sneh hustý, pridávame po troškách cukor, prešľaháme, pridáme žĺtka a nakoniec múku+prášok do pečiva a olej+vodu. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť na 180°stupňov cca 20 minút. Takisto si upečieme aj druhý plát. Alebo si upečiete piškóty podľa vlastného receptu.
  2. Kým pláty chladnú, pripravíme si krém - z mlieka, pudingu, žĺtka a cukru uvaríme hustú kašu, pridáme sunquick, necháme vychladnúť, potom postupne zašľaháme maslo.
  3. Prvý plát zbavíme papiera, tiež šupy, ktorá vznikla pečením a potrieme krémom, trošku krému si môžeme nechať na ozdobu. Prikryjeme druhým plátom.
  4. Pripravíme si punč zmiešaním vody a sunquicku, polejeme ním vrchný plát. Ja som ešte pridala deci vody aj sirupu, pretože som mala dosť vyskoký plát, tak nech je šťavnatý.
  5. Napunčovaný plát.
  6. Polevu si urobíme zmiešaním všetkých surovín, podľa potreby ešte pridáme mlieko, poleva nemá byť hustá ani riedka a opatrne ju nalejeme na stred koláča, stierkou jemne rozotierame na kraje.
  7. Dáme stuhnúť, potom nakrájame na kocky.
  8. A ľubovoľne ozdobíme.