Opitý Izidor fotorecept
Foto: katarinalucanova
Stará dobrá klasika na nedeľu ku káve.
1 plech
porcia
porcia
60 minút
príprava
príprava
20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
220 g (alebo Hera) |
|
220 g |
|
180 g mleté |
|
100 g |
|
1,5 PL |
|
1 bal |
|
1. plnka: | |
|
|
2. plnka: | |
200 g mleté |
|
4 PL |
|
100 ml |
|
3. plnka: | |
4 ks |
|
150 g |
|
300 g |
|
2 PL |
|
Poleva: | |
200 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
6 žĺtkov + maslo + práškový cukor vyšľaháme do peny. Pridáme múku, prášok do pečiva, orechy, kakao a sneh z 6 bielkov. Cesto upečieme.
-
2
Necháme vychladiť. Potrieme ovocným džemom.
-
3
2. plnka: Orechy + práškový cukor + rum vymiešame a natrieme na džem.
-
4
3. plnka: 4 vajcia šľaháme s cukrom nad parou do hustej peny cca 15 minút. Necháme vychladiť a všľaháme maslo a kakao. Natrieme na orechovú plnku.
-
5
Zákusok dáme vychladiť. Nad parou roztopíme čokoládu s Cerou. Polejeme vrch zákuska, keď poleva stuhne pokrájame na rezy.
-
6
Dobrú chuť.
Upiecť už upečiem aj ja a keď je dobrý recept, tak fajn. Ale takáto pravidelnosť, presnosť, precíznosť!
Ja vážne niekedy rozmýšľam, či náhodou neexistujú nejaké kuchynské vodováhy, pravítka a podobné veci, aby som sa necítila taká grambľavá :-(
my-rodina-sme si ho zjednodušili...vek a zdravie prikazujú...vynechávam maslovú plnku..orechovú z pol kila orechov..aj tak je výborný..áno,viem..už to nie je originál...čo už..:-)
Ze by to bolo preto riedke?
Ano do vajec šľahaných nad parou treba dať toľko cukru koľko je v recepte.Musí sa vyšľahať hustá pena.
Avsak nevzdavam to, urcite budem tento dezert este piect, lebo ta chut je nenormalne dobra. Dalsi problem mam s rumom. Este som mala zo SR ale bol posledny. Zvyknem davat miesto rumu Amaretto ale zas to nebude celkom to isteeee.:( Uvidim, mozno sa mi podari rum este nejako zohnat. Dakujem Ti za uzasny recept, presne moja chut! ;)
Veľkosť plechu 36cm x 30 cm,nech sa vydarí ♥
Dakujem pekne idem dnes vypekat ;)