Orechový zákusok
Orechový zákusok

Opitý Izidor fotorecept

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 8. novembra 2017

Stará dobrá klasika na nedeľu ku káve.

1 plech
porcia
60 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
220 g (alebo Hera)
220 g
180 g mleté
100 g
1,5 PL
1 bal
1. plnka:
2. plnka:
200 g mleté
4 PL
100 ml
3. plnka:
4 ks
150 g
300 g
2 PL
Poleva:
200 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    6 žĺtkov + maslo + práškový cukor vyšľaháme do peny. Pridáme múku, prášok do pečiva, orechy, kakao a sneh z 6 bielkov. Cesto upečieme.

    Opitý Izidor (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Necháme vychladiť. Potrieme ovocným džemom.

    Opitý Izidor (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    2. plnka: Orechy + práškový cukor + rum vymiešame a natrieme na džem.

    Opitý Izidor (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    3. plnka: 4 vajcia šľaháme s cukrom nad parou do hustej peny cca 15 minút. Necháme vychladiť a všľaháme maslo a kakao. Natrieme na orechovú plnku.

    Opitý Izidor (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zákusok dáme vychladiť. Nad parou roztopíme čokoládu s Cerou. Polejeme vrch zákuska, keď poleva stuhne pokrájame na rezy.

    Opitý Izidor (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť.

    Opitý Izidor (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
áno..fajnotka..súhlasím..
my-rodina-sme si ho zjednodušili...vek a zdravie prikazujú...vynechávam maslovú plnku..orechovú z pol kila orechov..aj tak je výborný..áno,viem..už to nie je originál...čo už..:-)
Super recept! Ja som tento zakusok konecne urobila. Chut fantasticka, jedine co sa mi nepodarilo, ta 3. plnka sa mi zial trochu roztiekla.:( Neviem preco ale tusim. Pomylila som sa a dala cukor do tych suchych indiegrenzii, takze tie vajcia som slahala nad parou sice 15 dlhych minut ale tym padom som tam musela dat len trochu cukru, aby to nebolo presladene.:(
Ze by to bolo preto riedke?
Dakujem @Katarinalucanova za Tvoju odpoved. Tak som aj myslela, ze to bude tym cukrom.
Avsak nevzdavam to, urcite budem tento dezert este piect, lebo ta chut je nenormalne dobra. Dalsi problem mam s rumom. Este som mala zo SR ale bol posledny. Zvyknem davat miesto rumu Amaretto ale zas to nebude celkom to isteeee.:( Uvidim, mozno sa mi podari rum este nejako zohnat. Dakujem Ti za uzasny recept, presne moja chut! ;)

Pridaj komentár k receptu: