Naša levická omama varila jednoduché jedlá, ktoré nám vždy veľmi chutili. Jej polievky boli tiež z kategórie vynikajúcich a finančne nenáročných.
8
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na zohriaty olej pridáme do hrnca očistené, na kocky nakrájané zemiaky, v polievkovom sitku umyté krúpky, asi minútu miešame a pražíme, pridáme mletú červenú papriku (podľa chuti môžeme dať aj štipku pálivej), jemno sekanú zelerovú vňať čerstvú alebo sušenú, soľ, vegetu a vložíme cibuľku (kto má rád, môže ju posekať, ja ju po uvarení vyhadzujem). Všetko dobre premiešame a zalejeme 2 litrami vriacej vody. Varíme 25 minút podľa kvality zemiakov, občas pomiešame. Polievku na záver posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Diskusia k receptu