Omáčka na grilovanie - BBQ sauce (fotorecept)
Autor receptu: kecemis
Cas grilovania nastal a tak pridavam nas oblubeny BBQ sauce. Snad vam to zachuti pri
zahradnej grilovacke ako aj doma napriklad pri peceni masa.
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravil som si potrebne suroviny.
- Oprazil som na rozohriatom oleji cibulu nakrajanu na drobno, cesnak nakrajany na drobno, papriku, horcicu a sol a korenie do meka. Priblizne 3 minuty.
- Pridal som kecup, vodu, cukor a cider ocot a samozrejme nieco stiplave. V mojom pripade sriracha sauce. Stiahol som teplotu a varil som asi 20 minut, kym sa tekutina zredukovala.
- Ked ma omacke konzistenciu hustejsieho kecupu, vyskusam vareskou rozhrnut a pokial mi zostane cesticka omacka je hotova.
- Omacku dam do mixeru, alebo ponornym mixerom, rozmixovat uplne do hladka. Dam do flasky, alebo uzavieratelnej nadoby a dam do chladnicky. Takto pripraveny vydrzi asi 3-4 tyzdne. Ked potrebujem odoberem si a pouzijem, ci na BBQ alebo na marinovanie masa.
Tento recept sa da obmienat. Mozete pouzit obycajnu papriku. Da sa pouzit namiesto vody napr. cervene vino, bilinky atd.