Omáčka na grilovanie - BBQ sauce (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Cas grilovania nastal a tak pridavam nas oblubeny BBQ sauce. Snad vam to zachuti pri zahradnej grilovacke ako aj doma napriklad pri peceni masa.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravil som si potrebne suroviny.
  2. Oprazil som na rozohriatom oleji cibulu nakrajanu na drobno, cesnak nakrajany na drobno, papriku, horcicu a sol a korenie do meka. Priblizne 3 minuty.
  3. Pridal som kecup, vodu, cukor a cider ocot a samozrejme nieco stiplave. V mojom pripade sriracha sauce. Stiahol som teplotu a varil som asi 20 minut, kym sa tekutina zredukovala.
  4. Ked ma omacke konzistenciu hustejsieho kecupu, vyskusam vareskou rozhrnut a pokial mi zostane cesticka omacka je hotova.
  5. Omacku dam do mixeru, alebo ponornym mixerom, rozmixovat uplne do hladka. Dam do flasky, alebo uzavieratelnej nadoby a dam do chladnicky. Takto pripraveny vydrzi asi 3-4 tyzdne. Ked potrebujem odoberem si a pouzijem, ci na BBQ alebo na marinovanie masa. Tento recept sa da obmienat. Mozete pouzit obycajnu papriku. Da sa pouzit namiesto vody napr. cervene vino, bilinky atd.