Tento recept používala ešte moja babka.
4-6
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Žĺtka a kryštálový cukor vyšľahať, postupne prilievať vodu a olej za neustáleho šľahania. Potom varechou zapracovať polohrubú múku s práškom do pečiva, pridať sneh z pevne ušľahaných bielkov a nakoniec pridať hrozienka.
- 2
Formu na bábovku vymastiť a vymúčiť. Naliať do nej 2/3 cesta. 1/3 prifarbiť kakaom a naliať na biele cesto.
- 3
Ja pečiem na 180 °C presne 45 minút a je vždy dobre upečená, ani do nej nemusím pichnúť špajdľou. Báobovka je vďaka oleju mäkučká aj na 2-3 deň (ak nezmizne z taniera za pár minút )
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Čo sa týka vyklopenia, ja to robím hneď po upečení. Na formu priložím tanier a spolu s tanierom formu otočím, bábovka sama vypadne na tanier. Pamätám si, že keď mame nešla vyklopiť, prikladala na formu z vonkajšej strany namočenú utierku v studenej vode, aby sa forma ochladila...
Naozaj je veľmi chutná a nevysychá.
Jedol som to na dva tahy . T.j. na dva krat celu davku. :) Skutocne lahka nadychana, tlakom sa nedala krajat len pilovanim.
Spodok sa mi neprilepil len kraje . Nemam pierko na nášanie oleja :) ani margarin .
lucylee - ja mastím všetky plechy a formy len bravčovou masťou a bábovku vyklápam za horúca.
domci4 - som rada že chutila :-)