Olejová bábovka
	        Autor receptu: nofretete
	         
	        
	        Tento recept používala ešte moja babka.
| 		  
				  	  
				  	4-6 porcie  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	45 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Žĺtka a kryštálový cukor vyšľahať, postupne prilievať vodu a olej za neustáleho šľahania. Potom varechou zapracovať polohrubú múku s práškom do pečiva, pridať sneh z pevne ušľahaných bielkov a nakoniec pridať hrozienka. 
 - Formu na bábovku vymastiť a vymúčiť. Naliať do nej 2/3 cesta. 1/3 prifarbiť kakaom a naliať na biele cesto. 
 - Ja pečiem na 180 °C presne 45 minút a je vždy dobre upečená, ani do nej nemusím pichnúť špajdľou. Báobovka je vďaka oleju mäkučká aj na 2-3 deň (ak nezmizne z taniera za pár minút )