Olejová bábovka
Autor receptu: nofretete
Tento recept používala ešte moja babka.
4-6 porcie |
20 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Žĺtka a kryštálový cukor vyšľahať, postupne prilievať vodu a olej za neustáleho šľahania. Potom varechou zapracovať polohrubú múku s práškom do pečiva, pridať sneh z pevne ušľahaných bielkov a nakoniec pridať hrozienka.
- Formu na bábovku vymastiť a vymúčiť. Naliať do nej 2/3 cesta. 1/3 prifarbiť kakaom a naliať na biele cesto.
- Ja pečiem na 180 °C presne 45 minút a je vždy dobre upečená, ani do nej nemusím pichnúť špajdľou. Báobovka je vďaka oleju mäkučká aj na 2-3 deň (ak nezmizne z taniera za pár minút )