Olejová bábovka

Autor receptu: nofretete

Tento recept používala ešte moja babka.

4-6
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Žĺtka a kryštálový cukor vyšľahať, postupne prilievať vodu a olej za neustáleho šľahania. Potom varechou zapracovať polohrubú múku s práškom do pečiva, pridať sneh z pevne ušľahaných bielkov a nakoniec pridať hrozienka.
  2. Formu na bábovku vymastiť a vymúčiť. Naliať do nej 2/3 cesta. 1/3 prifarbiť kakaom a naliať na biele cesto.
  3. Ja pečiem na 180 °C presne 45 minút a je vždy dobre upečená, ani do nej nemusím pichnúť špajdľou. Báobovka je vďaka oleju mäkučká aj na 2-3 deň (ak nezmizne z taniera za pár minút )