Okroška

Autor receptu: vanilka111

Tento recept je prinesený z Ukrajiny a troška upravený podľa našej chuti. Kým som neochutnala,neverila som na studené polievky :-) Je to síce letný recept,ale my si ho pripravujeme aj v zime.

5
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky a vajíčka si uvaríme a vychladíme. Všetky ingrediencie nakrájame na malé kocky(asi 1cm-podľa chuti).Trochu osolíme.
  2. Majonézu-môže byť aj obyčajná,alebo aj tatárska omáčka najskôr rozšľaháme v troche mlieka,aby sa neurobili hrudky a potom s ostatným mliekom.
  3. Týmto zalejeme nakrájanú zmes, dobre premiešame,pridáme posekanú kôprovú vňať a podľa chuti ešte dosolíme. Necháme dobre vychladiť. Aby sme nemuseli dlho čakať,je dobré mlieko deň dopredu dať do chladničky. Možno sa to niekomu nezdá (ako spočiatku mne), ale stačí ochutnať a jeden tanier nikdy nestačí.