Odpaľované hniezda

herarecepty - fotkaHeraRecepty, 5. apríla 2014

Komerčný recept

Suroviny

Odpaľované cesto:
200 ml
50 g
štipka
štipka
400 g
10 ks
Na krém:
250 g
100 g
100 g
100 g
Oblátkové cesto:
100 g
100 g
100 g
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Korpus sa skladá z dvoch častí - odpaľovaného cesta a oblátkového cesta.<br /> <b>Odpaľované cesto: </b><br /> Vodu s tukom maslová príchuť, soľou a cukrom priveďte do varu, potom vmiešajte múku a prevarte, kým sa hmota neprestane lepiť na varešku. Potom nechajte zľahka vychladnúť a do ešte teplej hmoty postupne vmiešajte celé vajcia. Hmotu pomocou vrecúška nastriekajte na vymastený plech do tvaru veterníkov a dajte piecť do predhriatej rúry na 180 °C.

  2. 2

    Hotové vychladnuté veterníky rozkrojte na polovicu a použite ako misku, na ktorú nastriekajte krém podľa chuti. Z jedného veterníku teda vzniknú dve hniezda.

  3. 3

    <b>Krém:</b><br /> Vyšľahajte tuk maslová príchuť spoločne s kondenzovaným sladeným mliekom, potom zašľahajte rozpustenú bielu čokoládu a nakoniec vmiešajte mleté vlašské orechy. Nastriekaný krém potom ozdobte oblátkovým hniezdom.

  4. 4

    <b>Oblátkové cesto:</b><br /> Všetky suroviny spojte ručnou metličkou do hladkej hmoty a pomocou vrecúška alebo zúbkovanej karty vytvorte na plechu jednotlivé pásy, z ktorých sa vytvoria hniezda. Pečte na 200 °C. Potom ešte horúce stočte do veľkosti pripravených korpusov z odpaľovaného cesta s krémom. Pruhy, ktoré tvoria jednotlivé hniezda, je vždy pred pečením dobré spojiť na jednom konci do tvaru krátkeho hrebeňa s veľmi dlhými zubmi. Stočíte tak vždy jedno kompletné hniezdo. Po upečení a vychladnutí hniezda umiestnite na korpusy z odpaľovaného cesta s krémom a dozdobte vajíčkami z marcipánu.

Diskusia k receptu

kuko95
Fuj odporné .dúfam že v tejto dobe už nikto nekupuje tento hnusný bordel hera palma a podobne jedy..len tak mi to vyskočilo
mijaita
Nekde jsem tu psala, ze si u nas otevreli cukrarnu, kam vozili denne certve zakusky az Písku!! Presne takové!! To se nedalo jist, 1x jsem koupila, netusila jsem jake jsou a byly pro hosty! Hnus!!! Jedine pozitivni, ze za 2 roky zkrachovala. I tak tu byla dlouho.
bugout
@mijaita (5.4.2023 16:33)
Nezvyknem veľa piecť, takže sa pýtam. Áno, v kréme je stužený rastlinný tuk ako náhrada masla niečo odporné. Ale je to problém aj v ceste??
mijaita
@bugout (5.4.2023 17:00)

Asi zavazeli i jinam, vyplatilo se jim to. Jenze tyhle nechutne kremy byly ve vsech trubickach, dortikach a vetrnikach a veneckach a take vedle hned letita, znama cukrárna Erhartova, kde jsou drahe, ale ty nejlepsi zakusky. Tak tu asi nemeli sanci kdyz na to lidi prisli.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia