Foto: herarecepty
Komerčný recept
Suroviny
Odpaľované cesto: | |
200 ml |
|
50 g |
|
štipka |
|
štipka |
|
400 g |
|
10 ks |
|
Na krém: | |
250 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
Oblátkové cesto: | |
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Korpus sa skladá z dvoch častí - odpaľovaného cesta a oblátkového cesta.<br /> <b>Odpaľované cesto: </b><br /> Vodu s tukom maslová príchuť, soľou a cukrom priveďte do varu, potom vmiešajte múku a prevarte, kým sa hmota neprestane lepiť na varešku. Potom nechajte zľahka vychladnúť a do ešte teplej hmoty postupne vmiešajte celé vajcia. Hmotu pomocou vrecúška nastriekajte na vymastený plech do tvaru veterníkov a dajte piecť do predhriatej rúry na 180 °C.
- 2
Hotové vychladnuté veterníky rozkrojte na polovicu a použite ako misku, na ktorú nastriekajte krém podľa chuti. Z jedného veterníku teda vzniknú dve hniezda.
- 3
<b>Krém:</b><br /> Vyšľahajte tuk maslová príchuť spoločne s kondenzovaným sladeným mliekom, potom zašľahajte rozpustenú bielu čokoládu a nakoniec vmiešajte mleté vlašské orechy. Nastriekaný krém potom ozdobte oblátkovým hniezdom.
- 4
<b>Oblátkové cesto:</b><br /> Všetky suroviny spojte ručnou metličkou do hladkej hmoty a pomocou vrecúška alebo zúbkovanej karty vytvorte na plechu jednotlivé pásy, z ktorých sa vytvoria hniezda. Pečte na 200 °C. Potom ešte horúce stočte do veľkosti pripravených korpusov z odpaľovaného cesta s krémom. Pruhy, ktoré tvoria jednotlivé hniezda, je vždy pred pečením dobré spojiť na jednom konci do tvaru krátkeho hrebeňa s veľmi dlhými zubmi. Stočíte tak vždy jedno kompletné hniezdo. Po upečení a vychladnutí hniezda umiestnite na korpusy z odpaľovaného cesta s krémom a dozdobte vajíčkami z marcipánu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nezvyknem veľa piecť, takže sa pýtam. Áno, v kréme je stužený rastlinný tuk ako náhrada masla niečo odporné. Ale je to problém aj v ceste??
Asi zavazeli i jinam, vyplatilo se jim to. Jenze tyhle nechutne kremy byly ve vsech trubickach, dortikach a vetrnikach a veneckach a take vedle hned letita, znama cukrárna Erhartova, kde jsou drahe, ale ty nejlepsi zakusky. Tak tu asi nemeli sanci kdyz na to lidi prisli.