Odpaľované hniezda

Autor receptu: herarecepty

Komerčný recept

Postup

  1. Korpus sa skladá z dvoch častí - odpaľovaného cesta a oblátkového cesta.<br /> <b>Odpaľované cesto: </b><br /> Vodu s tukom maslová príchuť, soľou a cukrom priveďte do varu, potom vmiešajte múku a prevarte, kým sa hmota neprestane lepiť na varešku. Potom nechajte zľahka vychladnúť a do ešte teplej hmoty postupne vmiešajte celé vajcia. Hmotu pomocou vrecúška nastriekajte na vymastený plech do tvaru veterníkov a dajte piecť do predhriatej rúry na 180 °C.
  2. Hotové vychladnuté veterníky rozkrojte na polovicu a použite ako misku, na ktorú nastriekajte krém podľa chuti. Z jedného veterníku teda vzniknú dve hniezda.
  3. <b>Krém:</b><br /> Vyšľahajte tuk maslová príchuť spoločne s kondenzovaným sladeným mliekom, potom zašľahajte rozpustenú bielu čokoládu a nakoniec vmiešajte mleté vlašské orechy. Nastriekaný krém potom ozdobte oblátkovým hniezdom.
  4. <b>Oblátkové cesto:</b><br /> Všetky suroviny spojte ručnou metličkou do hladkej hmoty a pomocou vrecúška alebo zúbkovanej karty vytvorte na plechu jednotlivé pásy, z ktorých sa vytvoria hniezda. Pečte na 200 °C. Potom ešte horúce stočte do veľkosti pripravených korpusov z odpaľovaného cesta s krémom. Pruhy, ktoré tvoria jednotlivé hniezda, je vždy pred pečením dobré spojiť na jednom konci do tvaru krátkeho hrebeňa s veľmi dlhými zubmi. Stočíte tak vždy jedno kompletné hniezdo. Po upečení a vychladnutí hniezda umiestnite na korpusy z odpaľovaného cesta s krémom a dozdobte vajíčkami z marcipánu.