Obyčajný bryndzový chleba

Autor receptu: pavelnemecko

Už hodne dávno,niekedy okolo roku 1986/aspoň viete aký som zhruba starý/,sme mali veľkolepú oslavu.Varilo sa ostošesť.Vychýrené kuchárky,vychýrené jedlá,no proste všetko.Ale zabudlo sa akosi na predjedlo.Keďže som starý výmyseľník,gurmán a priaznivec bryndze,tak som vyrobil predjedlo na onú oslavu.Sám som nechápal,ale vymyslel som to sám.Ale poďme k veci.

10
porcií
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Už ingrediencie sú podozrivé,ale výsledok je veľmi zaujímavý. Chleba nakrájame na krajce a na polovičky.Na teflónovej panvici/ideálna je liatinová,k vôli rovnomernému ohrevu po celej panvici/,opražíme hrianky z jednej strany a dáme na servítky,aby sme sa zbavili mastnoty.Potrebné vykonať!Robíme podľa počtu hladných krkov.Tak to je základ.
  2. V ďaľšom kroku na odmastené hrianky na stranu opraženú napatláme bryndzu/bez akéjkoľvek predošlej úpravy/.Asi tak pol centimetra.Medzi prsty dáme trošku červ.papriky,čierneho korenia a soli.A opäť pokračujeme vyprážaním na oleji.Hrianku vie spraviť asi každý,tak tesne pred dokončením/a to je erdeg dôležité/,polievkovou lyžicou poliať bryndzu rozpáleným olejom viackrát.Nie som chemik a neviem čo sa v tej chvíli deje s tou bryndzou,ale výsledok je nad všetky očakávania. Potom ako aj predtým,dáme odmastiť na servítky.Podávame teplučké,ba priam horúce.
  3. No a teraz sa vrátim k tej oslave a predjedlu.Keďže toho bolo veľa,tak som to naukladal na pekáč vystlaný papierom na pečenie a vo vhodnom čase som to ohrial asi na 200 st.celzia.Veď to zbadáš,kedy je to hotové.Mali ste vidieť ten lupot.Zhodou okolností,bol na uvedenej oslave aj jeden kuchár zo stredného Slovenska a dnes sa to podáva v nemenovanom hoteli ako predjedlo.Skúste a neobanujete.Chyba je že tu bryndzu nemáme.