Obrátený jablčník

Autor receptu: zlatkoo

Tento recept patrí k mojím obľúbeným aj z toho dôvodu, že je rýchly a lacný, ale hlavne je spomienkou na moje detstvo

30
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Na plech rovnomerne rozložíme Palmarín nakrájaný na plátky a navrstvíme očistené a nastrúhané jablká (do výšky 2 cm). Urovnáme ich dlaňou, posypeme strúhankou a mletými orechami.
  2. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme múku zmiešanú so solamylom a nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
  3. Cesto vylejeme na pripravené jablká na plechu, rovnomerne rozotrieme a dáme piecť najprv pri vyššej teplote, potom teplotu znížime a dopečieme. Plech s upečeným koláčom šikovne obrátime na dosku, jablká urovnáme nožom a posypeme strúhanou čokoládou. Pokrájame na úhľadné kocky.