Tento zákusok mám od kolegyninej mamy, je chutný, nie veľmi náročný a kľudne sa po ňom môžu oblízať prsty
Suroviny
5 ks |
|
200 g |
|
5 PL |
|
160 g |
|
2 PL |
|
1/2 ks |
|
Plnka 1: | |
1/2 l |
|
5 ks |
|
4 PL |
|
250 g |
|
1 ks |
|
120 g |
|
1 pohár |
|
Plnka 2: | |
5 ks |
|
300 g |
|
Postup
-
1
Vyšľaháme si 5 žľtkov, 100 g kryštálového cukru a 5 PL vody. Urobíme tuhý sneh z 5 bielkov a 100 g cukru, pridáme do žľtkov, premiešame, pridáme múku, kakao, prášok do pečiva a upečieme piškótový plát.
- 2
Plnka 1: Uvaríme mlieko, žľtky a múku na kašu, necháme vychladnúť. Vymiešame maslo s vanilkovým a práškovým cukrom a spojíme s kašou, pomaly aby sa nezrazil maslový krém, dobre vyšľaháme na ľahký krém a natrieme na vychladnuté cesto. Na krém poukladáme odkvapkané ovocie a na to dáme plnku 2.
- 3
Plnka : Vyšľaháme sneh z bielkov a cukru,/ dáme trochu šťavy z kompótu/ nad parou tak aby pena dobre držala. Natrieme na zákusok a navrch nastrúhame čokoládu. Krájame mokrým nožom. Prajem Vám aby ste si pochutili.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu