Môj najoblúbenejší koláč......
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 1/2 bal. |
|
| 100 g |
|
| 10 PL |
|
| Plnka: | |
| 4 dl |
|
| 5 PL |
|
| 5 ks |
|
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| Sneh: | |
| 5 ks |
|
| 250 g |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme piškótu. Z vajíčok odelíme žĺtka a bielka. Z bielkov vyšlaháme tuhý sneh.
-
2
Źĺtka spolu s práškovým cukrom vymiešame. Pridáme múku, 1/2 PDP, mleté orechy a 10 PL studenej vody. Poriadne premiešame.
-
3
Do hmoty primiešame sneh, ale opatrne aby sa cesto neubilo. Vylejeme na plech vystlaný mastným papierom. Dáme piecť do predom vyhriatej rúry na 180°C 15-20 minút.
-
4
Plnku pripravíme tak, že uvaríme hustú kašu s 4dcl mlieka, 5 PL polohrubej múky a 5 žĺtkov. Treba to variť opatrne aby sa kaša nezhrčkavela ako v mojom prípade :-( Po uvarení to vychladíme. Zatiaľ vyšľaháme 250g masla a 250g práškového cukru.
-
5
Do vychladenej hmoty postupne pridávame maslo s cukrom a šľaháme na jemnú plnku.
-
6
Sneh pripravíme z 5 bielkov a 250g krištálového cukru ktoré šľaháme nad parou pokiaľ nezhustne (cca 10 minút).
-
7
Keď je sneh vyšľahaný tak ho odstavíme s pary a necháme vychladnúť za stáleho miešanie.
-
8
Keď je všetko dobre vychladené môžeme plniť koláč. Najprv natrieme plnku.
-
9
Na plnku dáme sneh, ktorý môžeme posypať grankom alebo postrúhanou čokoládou.









Ukladam do kk.
ja davam stale,ked idem šlahat sneh :)