Obed na zeleno
Autor receptu: kecemis
Na zeleno len preto, ze zelena farba prevlada. Ja som pouzil teraz spenatove cestoviny (spagety), ale daju sa pouzit aj ine cestoviny ako napr. farfalle.
6-8 porcií |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravim si suroviny. Cukinu nakrajam na polkolieska, papriku na drobno, zelenu cibulku, mrkvu na koliecka. Cesnak nakrajam na drobne kusky a bazalku tiez nasekam na drobno. Jednu hlavku brokolice rozoberiem na ruzicky.
- Dam si varit cestoviny podla navodu. Ja som pouzil spenatove spagety, ktore som prelomil na polovicu, aby sa dali neskor lahsie premiesat so zeleninou. 5 minut pred dovarenim pridam mrkvu a varim ich spolu.
- Pocas varenia cestovin si pripravim- oprazim mandle, alebo semiacka podla vlastnej chute na suchej panvici. Ja som ich skombinoval so slnecnicovymi semiackami. Oprazene ich odlozim nabok. Pouzijem ich neskor.
- v panvici rozohrejem olej a pridam nasekany cesnak. Restujem asi 2 minuty.
- Potom zelenu cibulku, pridam papriku, jalapeno, alebo chili korenie, podla chute, a cuketu nakrajanu na polkruzky. Dobre premiesam a za obcasneho miesania dusim asi 5 minut. Teraz pridavam aj sol a korenie.
- Cestoviny su hotove tak ich precedim a vodu z varenia si odlozim. V usetrenej vode si zvarim brokolicu a spargu. Priblizne dve minuty, ale aby nebola brokolica priliz maka ale ani tvrda. Precedim a oplachnem v studenej vode, aby som zastavil tepelnu upravu, ktora by inak este pokracovala.
- Do misky si dam cestoviny, pripravenu zeleninu, oprazene semiacka, bazalku a dobre premiesam.
- Pred podavanim posypem parmezanom.