Obed na zeleno

Autor receptu: kecemis

Na zeleno len preto, ze zelena farba prevlada. Ja som pouzil teraz spenatove cestoviny (spagety), ale daju sa pouzit aj ine cestoviny ako napr. farfalle.

6-8
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravim si suroviny. Cukinu nakrajam na polkolieska, papriku na drobno, zelenu cibulku, mrkvu na koliecka. Cesnak nakrajam na drobne kusky a bazalku tiez nasekam na drobno. Jednu hlavku brokolice rozoberiem na ruzicky.
  2. Dam si varit cestoviny podla navodu. Ja som pouzil spenatove spagety, ktore som prelomil na polovicu, aby sa dali neskor lahsie premiesat so zeleninou. 5 minut pred dovarenim pridam mrkvu a varim ich spolu.
  3. Pocas varenia cestovin si pripravim- oprazim mandle, alebo semiacka podla vlastnej chute na suchej panvici. Ja som ich skombinoval so slnecnicovymi semiackami. Oprazene ich odlozim nabok. Pouzijem ich neskor.
  4. v panvici rozohrejem olej a pridam nasekany cesnak. Restujem asi 2 minuty.
  5. Potom zelenu cibulku, pridam papriku, jalapeno, alebo chili korenie, podla chute, a cuketu nakrajanu na polkruzky. Dobre premiesam a za obcasneho miesania dusim asi 5 minut. Teraz pridavam aj sol a korenie.
  6. Cestoviny su hotove tak ich precedim a vodu z varenia si odlozim. V usetrenej vode si zvarim brokolicu a spargu. Priblizne dve minuty, ale aby nebola brokolica priliz maka ale ani tvrda. Precedim a oplachnem v studenej vode, aby som zastavil tepelnu upravu, ktora by inak este pokracovala.
  7. Do misky si dam cestoviny, pripravenu zeleninu, oprazene semiacka, bazalku a dobre premiesam.
  8. Pred podavanim posypem parmezanom.