Obarínová polievka
Autor receptu: spisovatel5
Túto polievku ma naučila robiť moja mama, keď varila na obed strapačky ( zemiakové halušky ) s kyslou
kapustou, alebo s bryndzou, ale aj s tvarohom. Je to jednoduchá a rýchla polievka z vody, v ktorej sa varili
strapačky. Ma trochu divný názov, ale naozaj je to pochúťka a šetrí aj čas. Ak to niekto vyskúša, tak určite
neoľutuje a popri tom ušetrí aj čas.
5 minút príprava |
5-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Na drobno posekanú cibuľu opražíme na oleji do zlatova v kastróliku a zalejeme vodou, v ktorej sme uvarili strapačky.
- Pridáme ocot, červenú mletú papriku, v dlani rozdrvenú suchú majoránku, Vegetu, mleté čierne korenie ( môže byť aj biele ) a všetko necháme prevrieť.
- Do hotovej polievky dáme uvarené strapačky a to je všetko. Prajem dobrú chuť.