Obarínová polievka

Autor receptu: spisovatel5

Túto polievku ma naučila robiť moja mama, keď varila na obed strapačky ( zemiakové halušky ) s kyslou kapustou, alebo s bryndzou, ale aj s tvarohom. Je to jednoduchá a rýchla polievka z vody, v ktorej sa varili strapačky. Ma trochu divný názov, ale naozaj je to pochúťka a šetrí aj čas. Ak to niekto vyskúša, tak určite neoľutuje a popri tom ušetrí aj čas.

5 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na drobno posekanú cibuľu opražíme na oleji do zlatova v kastróliku a zalejeme vodou, v ktorej sme uvarili strapačky.
  2. Pridáme ocot, červenú mletú papriku, v dlani rozdrvenú suchú majoránku, Vegetu, mleté čierne korenie ( môže byť aj biele ) a všetko necháme prevrieť.
  3. Do hotovej polievky dáme uvarené strapačky a to je všetko. Prajem dobrú chuť.