Nugátové rezy (fotorecept)
Autor receptu: pivonka
aj keď sa do nich žiadny nugát nedáva, ale plnka mi pripomína nugát. Tá plnka je netradičná, príprava jednoduchá, chuť výborná. Recept som získala trochu zvláštne, uvádzam to v zážitkoch.
35 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Upečieme klasický piškót. Oddelíme si žĺtky od bielkov. Žĺtky dobre vyšľaháme s cukrom.
- Dotuha ušľaháme sneh z bielkov.
- Preosiatu múku a sneh zľahka vmiešame do vyšľahaných žĺtkov. Na plech dáme pečiaci papier a rozotrieme piškótové cesto.
- Pečieme v rúre - v mojej asi 15 min. na 180°C.
- V mlieku rozmiešame kakao a vanilkový cukor, opatrne privedieme do varu. (Je to mlieko, nech neprihorí, takže ak máte, v pískacom hrnci). Necháme vychladnúť.
- Maslo dobre vymiešame s cukrom a po častiach pridávame kakaovú zmes. Nakoniec postupne vmiešame pomleté piškóty. Podľa chuti pridáme rum alebo rumovú príchuť.
- Na vychladnutý piškótový korpus natrieme kakaovú plnku.
- Potrieme džemom a nanesieme čokoládovú polevu. Po stuhnutí pokrájame na rezy.