Núdzový víkendový bagetochlieb (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Iste sa aj vám občas stane, že neodhadnete spotrebu chleba, najmä na víkend, samozrejme ráno v sobotu sa nikomu nechce vstávať a mraziť nezvyknem. Takže zostáva zamiesiť. Mám síce pekáreň, ale toho kockatého chlebíka sme sa akosi prejedli, sme skôr za klasiku. Tento chlebík stačí zamiesiť, nechať vykysnúť, šupnúť na plech a upiecť. A vôbec nezáleží na tvare, forme, špéciách, jednoduché suroviny, postup, výborná chuť.

10+120 minút
príprava
60 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Ak máte pekáreň, idú suroviny v poradí mokré, suché. Ak nie, kľudne všetko dajte do misy a robotom alebo ručne spracujte na kompaktné cesto. Necháme hodinu kysnúť. Moje už vykysnuté.
  2. Po vykysnutí som múkou poprášila plech a cesto naň vyklopila, sformovala do tvaru bochníka /mierne čapatého, ale to vôbec nevadí/ a nechala ešte hodinu kysnúť. Šupla do vyhriatej rúry a upiekla do "duta",, tzv. poznávací znak, keď na chlebík poklepkáte, mal by znieť duto, vtedy je správne upečený /trvá to zhruba hodinku/. Nefotila som celý postup, veď je ich tu neúrekom. Necháme vychladnúť na mriežke..
  3. aby sa nedrolil a dal pekne krájať.
  4. Ak chcete, môžete iba osoliť alebo natrieť maslom a obložiť zeleninou.
  5. U nás bol dnes aj k fazuli na kyslo.
  6. Jednoduché, účelné, prajem dobrú chuť :)