Nová Jánošíkova kaša

Autor receptu: lan

Veľmi lahodná hrachová kaša, sýta a rýchla..a nespôsobuje flatulenciu :)

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hrach na niekoľko hodín (noc) namočíme do vody, ideálne je niekoľkokrát vymeniť vodu kým budeme kašu variť.
  2. Hrach pomelieme alebo rozmixujeme najemno (ak použijeme ponorný mixér, tak samozrejme pridáme vodu )a varíme so soľou a majoránom. Tým, že je hrach zmäknutý a rozmixovaný, uvarí sa rýchlo - asi za 7 minút a má oveľa lepšiu chuť ako klasická hrachová kaša. Použijeme mierny oheň a stále miešame, kaša rýchlo hustne.
  3. Servírujeme poliatu maslom, posekaným cesnakom a čerstvým majoránom. Môžeme pridať hrianku, kalamata olivy, rukolu alebo ľadový šalát.