Nová Jánošíkova kaša
Autor receptu: lan
Veľmi lahodná hrachová kaša, sýta a rýchla..a nespôsobuje flatulenciu :)
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Hrach na niekoľko hodín (noc) namočíme do vody, ideálne je niekoľkokrát vymeniť vodu kým budeme kašu variť.
- Hrach pomelieme alebo rozmixujeme najemno (ak použijeme ponorný mixér, tak samozrejme pridáme vodu )a varíme so soľou a majoránom. Tým, že je hrach zmäknutý a rozmixovaný, uvarí sa rýchlo - asi za 7 minút a má oveľa lepšiu chuť ako klasická hrachová kaša. Použijeme mierny oheň a stále miešame, kaša rýchlo hustne.
- Servírujeme poliatu maslom, posekaným cesnakom a čerstvým majoránom. Môžeme pridať hrianku, kalamata olivy, rukolu alebo ľadový šalát.