Nízkosacharidové pečivo

Autor receptu: babsicok

Je zakázané používanie úvodzoviek v nadpise ale toto "pečivo" (lebo neviem ako inak to pomenovať) je to najchutnejšie čo som kedy jedla za poslednú dobu. Snažím sa zdravo stravovať, bohužiaľ som povedala zbohom pečivu a postupne po mesiacoch experimentovania som vlastne zistila že sa dá naozaj chutne a zdravo. Odporúčam každému vyskúšať. Je to mňamka :)

1
porcia
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Všetký suroviny vymiešame spolu. Vznikne z toho tuhšie cesto palacinkového typu. Špaldovú múku môžeme nahradiť aj kokosovou v takom istom množstve. Necháme 5 minút odpočívať.
  2. Opekáme na teflónovej panvici bez tuku v tvare lievancov, z jednej aj druhej strany do bronzova. Z jednej dávky výjdu 2 ks hrubších plátkov pečiva.
  3. Ako plnku som použila šunku (96 percent mäsa) opečenú na panvici, mozzarellu ktorú som postrúhala ešte kým boli teplé. Syr sa krásne roztiekol a chutilo to fantasticky. Druhý variant bola šunka - takisto opečená, horčica, mozzarella a kyslá uhorka.
  4. Odporúčam, naozaj je to výborné a nie je tam zbytočne veľa múky a je to rýchlovka :)