Nielen vianočné cookies keksíky

matus113 - fotkamatus113, 13. januára 2010
Nielen vianočné cookies keksíky
Foto: matus113

Chrumkavé koláčiky pod váš zub

60 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
125 g
2 PL
1 ks
1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta zmiešame 2 šálky ovsených vločiek, 1 šálku polohrubej múky, 1 šálku hnedého cukru a 1 šálku kokosovej múčky.

  2. 2

    125 g masla roztopíme. Keď je maslo roztopené, odstavíme ho a pridáme 2 polievkové lyžice medu. Pripravíme si pohár s dvomi polievkovými lyžicami horúcej vody a pridáme do neho kypriaci prášok. Zmiešame s maslom a medom. Pripravenú maslovú zmes pridáme do misy, kde boli ovsené vločky, polohrubá múka, hnedý cukor a kokosová múčka.

  3. 3

    Cesto rozmiesime. Do cesta môžeme pridať čokoládu a hrozienka. Celé to opäť zamiešame. Do zmesi pridáme 2 vajíčka a znova premiešame.

  4. 4

    Pripravíme si plech vyložený papierom na pečenie a naň poukladáme vyrobené placky. Aby sa placky lepšie formovali,namočíme si ruky. Plný plech vložíme do trúby na 180 stupňov na 10-15 minút.

Diskusia k receptu

Vymazať
hannah22
poznám tieto koláčiky, sú dobré ale ja pridávam hrozienka namočené v rume a navrch koláčika, pred upečením dávam trošku ríbezľového džemu /očko/, skúste...pá
Vymazať
gabusa
mňam robievam ich často ale obmieňam kokos, pomleté mandle alebo vl.orechy a rôzne sušené ovocie ..čo mám doma
Vymazať
janka12
vyskusala som recept - a kedze mam bezlepkovu dietu, namiesto ovsenych vlociek som pouzila vlocky z prosa. tiez som podla tipu hannah22 vopred namocila hrozienka do rumu a vyskusala som aj tie "ribezlove ocka" - polovicu cesta som upiekla bez dzemu a polovicu s dzemom - chutne boli oboje ;)
skvely recept, mnam ;)
1x bkati
Vymazať
roska
Med zásadne nepridávame do ničoho horúceho, aby sa neznehodnotil.
Vymazať
evia
chcem sa spýtať, aký je rozdiel medzi hnedým a bielym cukrom z hľadiska sladkosti. Nemala som hnedý cukor a urobila som tieto keksíky s bielym cukrom a pri 1 šálke na dávku boli veľmi sladké.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia