Nevarené čerešňové čatní
Autor receptu: mariamka
Dnes som robila zaujímavé zemiakové placky s karí a hľadala som k nim vhodnú prílohu.
Ako na zavolanie mi prišli čerešne, tak ma napadlo čatní. Varené poznáme, ale keďže sa mi
nechcelo stáť 2 hodiny pri hrncoch, našla som na nete túto zaujímavú nevarenú verziu, v
originále "Raw cherry chutney". Na fotke vľavo hore vidíte aj varenú verziu, ktorú som
robila deň nato.
Postup
- Na čerešniach boli sme ..
- Pripravíme si suroviny: umyjeme odkôstkujeme čerešne, očistíme cibuľu, cesnak, zázvor, pridáme koreniny okrem medu a octu.
- A všetko jednoducho zmixujeme. Ja som ešte pridala zelerovú vňať. V závere dochutíme medom a octom. Má to byť skôr sladšie ako kyslé. Pikantné je to dosť.
- Podávame k čerstvej, grilovanej zelenine, syrom, grilovaným mäskám. My sme to mali k tej zvláštnej kari-zemiakovej placke, kuriatko bolo bonus :)
- DODATOK: Dnes, t.j. na druhý deň som zvyšok povarila, podusila na panvici, stačilo asi 30 minút, kým zhustlo na kašu. Je to ešte lepšie!