Nepravá držková polievka

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Očistené rýdziky pokrájame na prúžky asi 1 – 2 cm široké a vložíme do nádoby so studenou vodou na 1,5 hodiny vylúhovať pre zjemnenie pikantnej chuti (ale môžu sa použiť aj priamo).
  2. Medzitým opražíme slaninu (alebo použijeme olej podľa potreby), pridáme na tenké prúžky pokrájanú cibuľu, trocha rasce a precedené rýdziky.
  3. Sprudka opražíme, pridáme soľ, podlejeme vodou, pridáme bobkový list, trocha červenej papriky a necháme dusiť asi pol hodiny.
  4. Po podusení zaprášime múkou vymiešanou s jogurtom, pridáme podľa potreby vodu, PL červenej papriky, štipku majoránu a necháme povariť.
  5. Tesne pred odstavením ozdobíme zelenou vňaťou posekanou na drobno. Podávame s chlebom alebo s pečivom.