Nutellový zákusok

Nepečený nutellový zákusok

Autor receptu: redakcia

12
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Sušienky rozmixujeme v robote, potom pridáme rozpustené maslo, mleté oriešky a premiešame. Hmotu vtlačíme na dno aj boky formy (30x10 cm) s odnímateľným dnom alebo do tortovej formy s priemerom 20 cm. Odložíme do chladničky stuhnúť.
  2. Krém: Mascarpone vymiešame so smotanou a s cukrom. Primiešame Nutellu.
  3. Krém nanesieme na pripravený sušienkový korpus. Dáme na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.
  4. Ganache: Zohriatu smotanu nalejeme na kúsky čokolády v miske, necháme chvíľu postáť a potom vymiešame dohladka. Ganache rozotrieme na krém a necháme stuhnúť 30 minút v chladničke. Potom ozdobíme.