Nepečený krémeš

diabambulka - fotkadiabambulka, 13. februára 2011
11
porcií

Suroviny

1 balík
0,9 l
2 ks
2 PL
3 ks
100-150 g
200 g, alebo maslo
2 ks
1 ks
1 ks, na plnku /môže ale nemusí byť/




Postup

  1. 1

    Na plech si poukladáme polovicu bebe keksov a uvaríme si hustý krém. Vanilkový krém: 0,7l mlieka si zohrejeme, pridáme 0,2l mlieka v ktorom sme si rozhabarkovali 2 Zlaté klasy, 2 PL múky a 3 žĺtky, všetko spolu uvaríme, pridáme cukor. Do krému vmiešame 200g Hery a natrieme na bebe keksy. Na vychladnutý krém natrieme 2 vyšľahané šľahačky / do ktorých sme pridali stužovač a cukor podľa chuti/. Na šľahačku poukladáme bebe keksy a polejeme čokoládovou polevou. Necháme dobre vychladnúť. ***Ak chcete mať krémešík ako z cukrošky a použijete napríklad medové pláty alebo lístkové cesto je dobré dať do krému, aj do šľahačky trocha potravinárskej želatíny. Stači ak v 1dcl vody rozmiešate 2 čajové lyžičky potravinárskej želatíny, ktorú vmiešate do krému, alebo vyšľahanej šľahačky. Dnes som ju nepoužila ale mám to vyskúšané a naozaj je to dobré. Krémeše sú potom krásne, úhľadné ako zo škatuľky, alebo že by z tej cukrošky:-)))))) To či ju použijete nechám na vás...

    Nepečený krémeš - obrázok 1
  2. 2

    Dobrú chuť:-)))

Diskusia k receptu

3sandra3
jeden balík BB-keksov je málo,,, ja robievam takýto krémeš a použijem dva aj pol balíka keksov
tinca
pekná rýchlovka,máš ich ozaj ako z cukrošky:-)
cica2
ááááá si ma predbehla, tiež som ho chcela robiť. Recept už mám dávnejšie, len som ho ešte neskúšala. Ďakujem za pripomenutie, krásne sa ti vydaril!!! A hneď by som si teraz dala k čajíku, mňam:)))
elantra
ked je kremes z keksikov, da sa krajat lyzickou? myslim ci keksik zmakne...lebo vacsinou je s klasickym kremesom problem, plnka zovsadial vychadza :)))
babidka
take keksikove kolaciky obcas robievam ked nema cas na velke vypekanie .ale kremes este nie :-) je krasny a lakavy - uz je v KK , urcite nanho rad pride :-)
maartina
mňam, hneď by som si dala :) ...dosť podobný recept mám i ja, veľmi nám doma chutia
rozmarin
Aj ja robievam takýto krémeš, len do plnky dávam ešte asi 1dcl rumu - umu a dávam iba maslo, je to oveľa fajnovejšie. Do šľahačky ja dokonca nedávam ani stužovač a vrch iba sypem postrúhanou čokoládou - som ja lenivec :-). A namiesto keksov používam kúpené medové pláty, ktoré dávam iba na spodok koláča, potom plnku, šľahačku a čokoládu. Mňam!
valeri
už je aj v mojej KK, dobrý nápad a určité strašne chutný :-))
klaura
Tiež robievam krémeš, ale cesto si robím sama - medové - krásne zmäkne a dá sa dobre krájať ... vyskúšam aj takto z BB keksov ... ale tiež si myslím, že 1 balík bude málo ...
danculka
vyzerá dobre a dá sa urobiť rýchlo,to je pre mňa....
evanaaa
Ak by boli podobné kekse dia, tak aj ja robím. takto si len nechám zájsť chuť.
ketty3811
Pekné a jednoduché.To by som mohla zvládnuť.:-)Ja niesom na veľké vypekanie.
zdezda
sú super, poznám, dík za pripomenutie :-)
bubinka900
No teda mňam . Ja robievam ale na spodok dávam klasickú piškotu. Tento recept mám od mojej super susedy ktorá ma o pečení veľa naučila.
diabambulka
3sandra3 ahoj, ja mám malý plech, keďže sme zatiaľ len trojčlenná rodinka a ja nejako sladké moc nemôžem, tak nám ten jeden balík stači, je v ňom 22 keksov čiže 11 krémešov, keď som bývala u rodičov jasné že sme robili až z 2 a pol balíka bebe alebo nejakých iných maslových sušienok, poprípade sme si upiekli lístkové cesto, alebo super rýchlovka je ako povedala rozmarin z kupovaných medových plátov. takže záleží aký ma kto veľký plech a koľko chce krémešíkov.pekný deň všetkým:-)))
smutnabarby
jáj,slinky sa mi zbiehajú,dala by som si,musím uložiť a potom niekedy v lete urobiť,já už moc piecť nemožem,obaja s manželom máme problémový cukor,tak len keď bude návšteva,pre nás asi tak tri krát do roka niečo,už nie každú nedeľu,ach jo
enge149
vynikajúce,mňam,tiež pečieme z lístk.cesta domáceho alebo aj kupovaného čokoláda sa tam veľmi hodí,sú naozaj ako z cukrárne a hlavne lacnejšie/2 -3 ks sa oplatia kúpiť ale za celý plech je to"katastrofa"počítala som to/v kaviarni sú naozaj "veľmi drahé"
diabambulka
to je pravda, minule bol manžel so synčekom na prechádzke a doniesli mi koláčik z cukrošky, bola som vytešená ale keď mi povedali že jeden krémeš už stojí skoro 80 centov, skoro som odpadla a povedala že to si ho druhý krát radšej upečiem...
orchidea
veľmi pekne sa ti vydarii, už som robila tento krémeš ale zdá sa mi, že som ho nemala taký pekný vysoký, musím pozrieť z akého množstva mám ja krém, radšej si uložím aj tento tvoj recept
diabambulka
ahoj orchidea, ešte doplním ja som mala naozaj maličký plech jeho veľkosť bola:23x23cm a do tohto plechu sa mi zmestí 12 kúskov:-) pekný deň
bejaja
veľmi peknučké, robím podobný koláčik z BB keksov, ale vyskúšam aj tvoj recept, určite je výborný.
stuvik
tak ten vyzera vyborne,hned na vianoce ho upeciem..som tu nova a prvy recept v mojej knihe bude Tvoj kolacik ; )))dakujem za inspiraciu
diabambulka
stuvik, si veľmi zlatá a som poctená, že to bude prvý receptík a vitaj na Vareche, verím, že sa ti tu bude páčiť:-) pekné sviatky...
ivetka1981
robila som ho práve teraz a veru jeden balíček BeBe keksov je mál :-(-..použila som dva a pol balíka...inak asi ta šlahačka má ísť na studený krem,bo mne sa to akosi rozlialo a ked som dávala čokoládu na keksy,tak sa čokoláda zliala so šlahačkou :-(
belo
Toto je ten najlepší kremes na celom svete! Kremese z cukrárne, z reštaurácie, alebo aj z iných receptov sa nedajú ani len trochu porovnať! Piekla som veľa kolacov a dezertov, pecenych aj nepecenych, suchých aj kremovych, ale tento je na 110% najlepší koláč. Budem prekvapená keby som náhodou v živote niekde našla recept na lepší koláč... Najviacmmi na tom kremesi chutí tá pudingova plnka... Je hustá, kremova a veľmi lahodna... Ďakujem za recept, moja mama sa ide za ním potlct... Mňam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
diabambulka
@belo super je to aj môj obľúbený kolacik, z času na čas urobím tak isto len s listkovym upecenymi platmi.nemá chybu;0)
belo
Myslíte, že to bude dobré keď urobím čokoládovú verziu? Nebude to originál krémeš, ale možno by to bolo aj dobré. Chcem to skúsi, ale bojím sa, že to nebude ono. Svetlé BeBe kekse by som nahradila tmavými, Zlaté klasy by som nahradila čokoládovými pudingovými práškami, a šľahačku by som nahradila parížskou čokoládovou šľahačkou. Poleva by ostala čokoládová... To by bola úchvatná novinka, nemyslíte?
mohyla
Dobrý večer. Recept už mám odpísaný, nákup urobený a dnes idem na to. Len som sa chcela opýtať, že ak dám tú želatínu, tak mám dať aj ten stužovač? Či stačí len jedno z toho? Ďakujem 🙂




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia