Nepečený jablkový koláč
Nepečený jablkový koláč (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Jablká sú do koláčov jedným z najpoužívanejších druhov ovocia. Sú šťavnaté a sú superbodkou v koláčoch.
1 tortová forma Ø 23 porcia |
60 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Jablká nastrúhame nahrubo. Pridáme cukor a škoricu a 10 minút podusíme.
- Odstavíme z ohňa a pridáme na malé kúsky nalámaný biskvit a dobre premiešame.
- Potom pridáme nasekané orechy a nastrúhanú čokoládu. Premiešame.
- Zmes dáme do tortovej formy vyloženej alobalom (len dno) a zarovnáme.
- Dáme do chladničky vychladnúť na niekoľko hodín. Potom korpus vyberieme a dáme na tanier.
- Do mlieka pridáme cukor, vmiešame škrob a na slabom ohni privedieme k varu.
Odstavíme a vmiešame čokoládu. Necháme ju rozpustiť. Koláč potrieme teplou polevou. Necháme v chladničke stuhnúť.