Nepečený jablkový koláč

Nepečený jablkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Jablká sú do koláčov jedným z najpoužívanejších druhov ovocia. Sú šťavnaté a sú superbodkou v koláčoch.

1 tortová forma Ø 23
porcia
60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Jablká nastrúhame nahrubo. Pridáme cukor a škoricu a 10 minút podusíme.
  2. Odstavíme z ohňa a pridáme na malé kúsky nalámaný biskvit a dobre premiešame.
  3. Potom pridáme nasekané orechy a nastrúhanú čokoládu. Premiešame.
  4. Zmes dáme do tortovej formy vyloženej alobalom (len dno) a zarovnáme.
  5. Dáme do chladničky vychladnúť na niekoľko hodín. Potom korpus vyberieme a dáme na tanier.
  6. Do mlieka pridáme cukor, vmiešame škrob a na slabom ohni privedieme k varu. Odstavíme a vmiešame čokoládu. Necháme ju rozpustiť. Koláč potrieme teplou polevou. Necháme v chladničke stuhnúť.