Nepečené pudingové rezy

hlavnechutne - fotkahlavnechutne, 4. apríla 2015

Jednoduchý nepečený zákusok, na nedeľné posedienie pri kávičke. :)

45 minút
príprava

Suroviny

250 g
7 ks
1 ks
1 liter
2 balíčky
2 balíčky
250 g
8 PL
2 PL
2 balíčky
500 ml
250 ml
 na posyp




Postup

  1. 1

    Čokoládový puding:
    Pol litra mlieka si rozdelíme na dve časti. Prvú vylejeme do hrnca a pridáme do nej 4 lyžice kryštálového cukru a privedieme do varu. V zvyšnom mlieku si rozmiešame 2 čokoládové pudingy, ktoré potom za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka a miešame až do zhustnutia.

  2. 2

    Vanilkový puding:
    Pol litra mlieka si rozdelíme na dve časti. Prvú vylejeme do hrnca a pridáme do nej 4 lyžice kryštálového cukru, 2 vanilkové cukry a privedieme do varu. V zvyšnom mlieku si rozmiešame 2 vanilkové pudingy, ktoré potom za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka a miešame až do zhustnutia. Do vychladnutého pudingu primiešame tvaroh.

  3. 3

    Šlahačka:
    Šlahačku vyšlaháme do tuha s dvoma lyžickami práškového cukru. Potom pridáme kyslú smotanu a premixujeme.

  4. 4

    Vrstvenie:
    Na menší plech poukladáme BeBe keksy. Banány prekrojíme po dĺžke na polovice a uložíme na keksy. Potom zalejeme mierne ochladnutým čokoládovým pudingom. Na puding poukladáme ďalšiu vrstvu keksov. Pokvapkáme ich šťavou z mandariniek, ktoré potom na ne poukladáme. Nasleduje vanilková vrstva. Na ňu poukladáme piškóty, ktoré pokvapkáme zvyšnou šťavou z mandariniek. Pokryjeme ich šlahačkou, ktorú posypeme škoricou (alebo grankom podľa chuti). Koláč necháme odpočívať v chladničke minimálne 6 hodín, najlepšie celú noc.

Diskusia k receptu

rebeka14
tento koláčik vyzerá elegantne a pritom je celkom jednoduchý na prípravu...ukladám si do receptára
motyka
Niekedy sa zijdu aj nepečené. A tento vyzerá byť fajnový, Ukladám KK a5*.
kukulienka71
ani neviem, kedy som robila naposledy nepečené s Bebe:-) tvoj nick vystihuje tento recept, podľa zloženia musí byť výborný!
violeta
Určite niekedy spravím, je to luxusnejšia varianta pudingu, ktorý u nás ide :-)