Foto: katerin
Recept pocháchdza z jedného českého časopisu.Veľmi sme si ho obľúbili.
Postup
-
1
Z pomletých orechov, piškót, práškového cukru a vajec pripravíme cesto. Keď je hmota príliš riedka, pridáme ešte piškoty.
- 2
Na pocukrovanej pracovnej doske cez fóliu vyvalkáme plát asi na pol centimetra. Nakrájame na štvorčeky a tie natáčame na malé plechové trubičky. Rozložíme ich na tácku alebo na plech a necháme do druhého dňa zaschnúť.
- 3
Z troch lyžíc cukru upálime karamel ,zalejeme šľahačkou a privedieme do varu. Odstavíme, necháme vychladiť a odložíme na noc do chladničky.
- 4
Druhý deň vyšlaháme šlahačku obvyklým spôsobom. Zaschnuté cesto stiahneme z trubičiek a cukrárskym vrecúškom ozdobne naplníme šlahačkou a polejeme čololádovou polevou. Necháme aspoň 1 hodinu stuhnúť v chladničke. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Keď nemáte trubičky,môžete skúsiť obaliť drevené varešky alobalom a tam namotať dva-tri štvorce.
Ďakujem za hviezdičky :))