Foto: medovnicek
Recept som už dávnejšie objavila na stránke www.tortyodmamy.sme.sk, ako autorka bola uvedená pani Irma.
porcií
Suroviny
300 g |
|
100 ml |
|
300 g |
|
1/2 PL |
|
1/2 PL |
|
Poleva: | |
150 g |
|
4 PL alebo hruškovica, marhuľovica |
|
Okrem toho: | |
na posypanie dosky |
|
cca 30 ks celé polovice |
|
Postup
-
1
Dáme zovrieť cca 100 ml vody, pridáme kávu, granko a dobre rozmiešame.
- 2
Pridáme práškový cukor a mleté orechy.
- 3
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm. Buď sa doska podsypáva práškovým cukrom, alebo ja to robím tak, že ho vaľkám medzi dvomi fóliami
- 4
Ozdobným kolieskom (priemer cca 3 cm) vykrajujeme kolieska
- 5
Tie ukladáme na nejakú podložku - ja ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie
- 6
A minimálne jeden deň necháme volne sušiť pri izbovej teplote.
- 7
Na druhý deň si pripravíme polevu - práškový cukor dobre vymiešame s čerešňovicou na tuhú polevu. Ja som okrem čerešňovice skúšala už aj domácu hruškovicu a boli dobré aj s ňou. Polevu nanesieme na vrch koliesok a každé koliesko hneď zdobíme polovicou orecha
- 8
Keď poleva dobre uschne, tak ich uskladníme do dobre uzatvárateľnej porcelánovej dózy alebo plechovej krabice - tam vydržia veľmi dlho.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@valeri máš pravdu, aj ja som už rozmýšľala nad tým, že znížim gramáž cukru alebo ho nahradím hnedým:)