Nepečené orechové toliare fotorecept

medovnicek - fotkamedovnicek, 20. januára 2014

Recept som už dávnejšie objavila na stránke www.tortyodmamy.sme.sk, ako autorka bola uvedená pani Irma.

30-35
porcií

Suroviny

300 g
100 ml
300 g
1/2 PL
1/2 PL
Poleva:
150 g
4 PL alebo hruškovica, marhuľovica
Okrem toho:
 na posypanie dosky
cca 30 ks celé polovice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dáme zovrieť cca 100 ml vody, pridáme kávu, granko a dobre rozmiešame.

  2. 2

    Pridáme práškový cukor a mleté orechy.

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm. Buď sa doska podsypáva práškovým cukrom, alebo ja to robím tak, že ho vaľkám medzi dvomi fóliami

  4. 4

    Ozdobným kolieskom (priemer cca 3 cm) vykrajujeme kolieska

    Nepečené orechové toliare (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tie ukladáme na nejakú podložku - ja ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie

    Nepečené orechové toliare (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A minimálne jeden deň necháme volne sušiť pri izbovej teplote.

  7. 7

    Na druhý deň si pripravíme polevu - práškový cukor dobre vymiešame s čerešňovicou na tuhú polevu. Ja som okrem čerešňovice skúšala už aj domácu hruškovicu a boli dobré aj s ňou. Polevu nanesieme na vrch koliesok a každé koliesko hneď zdobíme polovicou orecha

    Nepečené orechové toliare (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Keď poleva dobre uschne, tak ich uskladníme do dobre uzatvárateľnej porcelánovej dózy alebo plechovej krabice - tam vydržia veľmi dlho.

    Nepečené orechové toliare (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Tiež mám tento recept vystrihnutý z nejakého časopisu, koláčiky sú veľmi dobré, ale ja som množstvo cukru zmenšila o viac ako polovicu. Na 300 g orechov sa mi 450 g cukru (aj s polevou) zdá veľmi veľa. Ale ako sa hovorí "proti gustu žiadny dišputát"

Pridaj komentár k receptu: