Nepečené orechové toliare (fotorecept)

Autor receptu: medovnicek

Recept som už dávnejšie objavila na stránke www.tortyodmamy.sme.sk, ako autorka bola uvedená pani Irma.

30-35
porcií

Suroviny

Postup

  1. Dáme zovrieť cca 100 ml vody, pridáme kávu, granko a dobre rozmiešame.
  2. Pridáme práškový cukor a mleté orechy.
  3. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm. Buď sa doska podsypáva práškovým cukrom, alebo ja to robím tak, že ho vaľkám medzi dvomi fóliami
  4. Ozdobným kolieskom (priemer cca 3 cm) vykrajujeme kolieska
  5. Tie ukladáme na nejakú podložku - ja ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie
  6. A minimálne jeden deň necháme volne sušiť pri izbovej teplote.
  7. Na druhý deň si pripravíme polevu - práškový cukor dobre vymiešame s čerešňovicou na tuhú polevu. Ja som okrem čerešňovice skúšala už aj domácu hruškovicu a boli dobré aj s ňou. Polevu nanesieme na vrch koliesok a každé koliesko hneď zdobíme polovicou orecha
  8. Keď poleva dobre uschne, tak ich uskladníme do dobre uzatvárateľnej porcelánovej dózy alebo plechovej krabice - tam vydržia veľmi dlho.