Nepečené orechové toliare (fotorecept)
Autor receptu: medovnicek
Recept som už dávnejšie objavila na stránke www.tortyodmamy.sme.sk,
ako autorka bola uvedená pani Irma.
Postup
- Dáme zovrieť cca 100 ml vody, pridáme kávu, granko a dobre rozmiešame.
- Pridáme práškový cukor a mleté orechy.
- Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm. Buď sa doska podsypáva práškovým cukrom, alebo ja to robím tak, že ho vaľkám medzi dvomi fóliami
- Ozdobným kolieskom (priemer cca 3 cm) vykrajujeme kolieska
- Tie ukladáme na nejakú podložku - ja ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie
- A minimálne jeden deň necháme volne sušiť pri izbovej teplote.
- Na druhý deň si pripravíme polevu - práškový cukor dobre vymiešame s čerešňovicou na tuhú polevu. Ja som okrem čerešňovice skúšala už aj domácu hruškovicu a boli dobré aj s ňou. Polevu nanesieme na vrch koliesok a každé koliesko hneď zdobíme polovicou orecha
- Keď poleva dobre uschne, tak ich uskladníme do dobre uzatvárateľnej porcelánovej dózy alebo plechovej krabice - tam vydržia veľmi dlho.