Nepečené cukrovinky s ovsenými otrubami fotorecept
Foto: iva63
Niekedy zmena urobí zázraky-:) Keď som ich robila prvýkrát, nevedela som aký bude výsledok! Nepečené cukrovinky však môžu byť aj trochu zdravšie-:) Tieto Zobraziť celý popisNiekedy zmena urobí zázraky-:) Keď som ich robila prvýkrát, nevedela som aký bude výsledok! Nepečené cukrovinky však môžu byť aj trochu zdravšie-:) Tieto sú u nás veľmi obľúbené. Zvyknem si ich robiť aj k Vianociam! Snáď niekoho týmto receptom inšpirujem-:)
Postup
-
1
najskôr si na suchej panvici opražíme ovsené otruby a celozrnnú múku
-
2
opekáme na miernej teplote, tak dlho až začneme cítiť aromatickú vônu ( ja som opekala 10 minút)
-
3
opečenú múku s otrubami vložíme do misy a necháme dôkladne vychladnúť
-
4
do studenej masy pridávame postupne soľ, škoricu a citrónovu šťavu
-
5
pridáme smotanu
-
6
tekutý med
-
7
rozpustené vlažné maslo a rukami dôkladne premiešame
-
8
mokrými rukami formujeme malé, uhľadné guľky...necháme ich asi 1 hodinu odstáť
-
9
vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládovú polevu
-
10
jednotlivé guľky obaľujeme v čokoládovej poleve
-
11
odkladáme na mriežku
-
12
necháme dôkladne vychladnúť
-
13
stuhnuté čokoládové cukrovinky ukladáme do papierových košíčkov
-
14
prajem dobrú chuť-:)
-
15
-:)
@anina6 ja ich mám tiež vždy na Vianoce a majú úspech-:)
@coldbery ďakujem a budem rada, ak Vám budú chutiť-:)
@eviana si milá, ďakujem aj za tvoj komentár-:)
@mariamka samozrejme, že je veľa možností, ako sa dajú bomboníky vylepšiť.. múka sa dá vynechať...ovsené vločky schvaľujem, tiež som rozmýšľala nad pohánkou...citronovú šťavu nahradiť rumom, zabaliť mandlu, lieskovce alebo hocičo iné - presne ako píšeš...a budú to vždy iné "nové" cukrovinky...