Nepečená pudingová torta fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 8. decembra 2013
Nepečená pudingová torta (fotorecept)
Foto: mesiar50

Jednoduchá príprava bez pečenia.

Suroviny

1600 ml
4 ks
cca 2 bal
3 - 4 PL
4 ks
400 ml
2 bal. - 12 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Narežeme si piškóty s ktorými si potom vyložíme boky formy. Takto som ich narezal 30 kusov.

    Nepečená pudingová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ďalej si polámeme piškóty na dvoje a vystelieme nimi spodok formy. Snažíme sa zúžitkovať aj orezané piškóty.

    Nepečená pudingová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z tých 1600 ml mlieka si odoberieme 200 ml studeného mlieka a namočíme si 1balík želatiny (6 plátkov)aby nám zmakla.

    Nepečená pudingová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V ďalších 200 ml studeného mlieka si rozmiešame 4 balíčky vanilkového pudingu.

    Nepečená pudingová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mlieko čo nám ostalo tj.1200 ml privedieme do varu a pridaním rozmiešaného pudingového prášku uvaríme hustý krém.Do krému som potom namiešal 4 PL kryštálového cukru a dobre som ho premiešal.

    Nepečená pudingová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zmeknutú želatinu som zohrial cca.na 60-70 C aby sa rozpustila. Nemala by sa dostať do varu.

    Nepečená pudingová torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Túto želatínovú hmotu som vlial do pudingu a za stáleho miešania som ju krátko povaril.

    Nepečená pudingová torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Scedíme si mandarinkový kompót.

    Nepečená pudingová torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Z naberačkou na polievku začneme zalievať spodnú vrstvu piškót.Musíme postupovať rýchlo lebo puding nám.začne rýchlo hustnúť.

    Nepečená pudingová torta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Puding rovnomerne rozotrieme a začneme ,,stavať oplotenie" ako to vidíte na obrázku číslo 10

    Nepečená pudingová torta (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Ďalším krokom bude ukladanie mandariniek na prvú vrstvu pudingu.

    Nepečená pudingová torta (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Ďalej mandarinky prikryjeme druhou vrstvou pudingu a nakladieme naň piškóty ako to máte možnosť vidieť na obrázku číslo 12.

    Nepečená pudingová torta (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na takto poukladané piškóty znovu nanesieme puding a ozdobýme mandarinkam.Tortu umiestnime v chladničke aby stuhla.Ja som ju mal tam iba 7h.Najlepšie je ju nechať v chladničke cez noc aby puding riadne stuhol.Ďalším krokom bolo uvarenie želatiny. Do 400 ml kompótovej šťavy som si dal zmaknúť 1 bal.želatiny (6 plátkov)Keď bola už vláčna tak som ju zohrial na 70-80 C. nemala by vrieť v žiadnom prípade.Pokial mi chladla z výkresu som si spravil šablónu na vrch torty.Musíme sledovať želatinu ktorú som mal na chladnom mieste,keďže potrebujeme konzistenčne hustejšiu ale nie moc hustú.Z mojej sa stala huspenina pokial som sa zabával zo šablonou na vrch torty.Musel som ju znovu opatrne zohriať.Nalial som ju potom na mandarinky a tortu som dal znovu do chladničky.

    Nepečená pudingová torta (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Prajem vám dobrú chuť.

    Nepečená pudingová torta (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

40 komentárov k receptu
Prekrásna torta milý @mesiar50 , už na prvý pohľad ľahučká, svieža, chutná... a nádherne načančaná. Máš môj veľký obdiv ako pekne sa Ti želatina podarila, ja a želatina to je takmer mission impossible, mám pred ňou rešpekt. Tlieskam, chválim, slintám, ukladám recept, ďakujem a všetky hviezdičky Ti rada dávam :)
@mesiar50
to je ale robota...LACKO-ty nahradíš aj dokonalého japonského robota...!!!
v dobrom ma cháp-mne doma zišiel by sa tiež taký všestranne zručný mäsovosladký chlap...:-)
želám ti pokojné predvianočné dni..
Pôvodne som túto tortu "preskočila", lebo som myslela, že to bude tá klasická smotanová.... ale príjemne si ma prekvapil:-) To si uložím:-)
... nuž Laci Mäsiar kamarát pri Balte, @mesiar zručný, koľkože to vody muselo pretiecť v našich riekach, aby som sa dozvedel, že okrem vzťahu k domácej kuchyni, si naviac "slaďák" ako ja! Touto svojou, naozaj kreatívnou, tortou si milo prekvapil nielen mňa, ale určite zaboduješ aj v Košiciach, až link tohoto Tvojeho rcp, pošlem, už aj = takoj_učkaj, teda hneď, mojim vnúčatám, ktoré Ťa, ako ich poznám, v tej sekunde zaradia do zoznamu "chránených a uctievaných osobností"! Pretože máš v torte želatínu a "žeľa" je v ich maškrtnej obľube od "bábätkovského" veku (teraz im, dvojčatám, ide už na 14.)!!! Takže ďakujem Ti za perfect "robotu" aj za ne a neváham p*r*i*d*a*ť za hrsť iskričiek na Tvoje hviezdnaté nebo! Želám Tebe i Tvojej vzácnej rodinke krásne, pokojné a veselé sviatky Vianočné, ako aj šťastie, zdravie, lásku a hojnosť Božieho požehnania v roku 2014!
takúto jednoduchú a skvelú záležitosť som kedysi za mlada často robievala pre návštevy, pridávala som ešte piškoty namočené v rume a višne, resp. iné ovocie, kompotované a dobre odkvapkané, som po vrstvách zalievala uvareným pudingom do bábovkovej formy, po vychladnutí pár hodín do chladničky, vyklopila som na podnos a krájala na porcie, zdobila šľahačkou.
@mesiar50 -lacikám drágám, s tou želatínou si to doviedol k dokonalosti za 5 *
@pusta
Máš pravdu édes Ibyke.Tento recept je variabilný.Teraz ma trochu mrzí,že som abstinent ,keď už spomínaš tú fajin kombináciu rum&višne.Ale tip naozaj dobrý.Ďakujem pekne.
@sracz
Teraz už vieš,že sladké mám možno radšej ako mäso.I keď za tých 33 rokov čo pracujem v mäso priemysle som sa ho najedol iste dosť.Prepáč priateľu z nl. som ti nevedel odpísať k tomuto rcp.Na pc to nie je problém.Ďakujem ti za pochvalu milý Feri a prajem tebe aj tvojej celej rodinke, samozrejme vrátane aj vnúčikov prekrásny a v zdraví požehnaný Nový rok 2014.

Pridaj komentár k receptu: